Τον Ιανουάριο, 280.000 επιβάτες πέταξαν με SAS, μείωση 28% σε σύγκριση με το Δεκέμβριο, όταν η ζήτηση ήταν υψηλότερη κατά τη διάρκεια των διακοπών.

Σε σύγκριση με τον Ιανουάριο του περασμένου έτους, ο αριθμός των επιβατών μειώθηκε κατά περίπου 85%.

Σε σύγκριση με το Δεκέμβριο, η ικανότητα της SAS μειώθηκε κατά 15%, που αντιστοιχεί σε μείωση σχεδόν 78% σε σύγκριση με πέρυσι.

Ο συντελεστής φόρτωσης ήταν 30%, μείωση περίπου 3 εκατοστιαίες μονάδες σε σύγκριση με το Δεκέμβριο και 37 εκατοστιαίες μονάδες σε σύγκριση με πέρυσι.

« Τον Ιανουάριο, νέοι περιορισμοί ταξιδιού εισήχθησαν σε σύντομο χρονικό διάστημα στη Σκανδιναβία και στην υπόλοιπη ΕΕ. Αυτό σημαίνει ότι από την 1η Φεβρουαρίου, όλοι οι διεθνείς προορισμοί της SAS έχουν είτε απαίτηση για καραντίνα, απαιτήσεις για αρνητικό τεστ PCR είτε γενική απαγόρευση εισόδου για μη κατοίκους. Οι επαναλαμβανόμενοι και εκτεταμένοι περιορισμοί ταξιδιού μείωσαν σημαντικά τη ζήτηση για αεροπορικά ταξίδια και ανάγκασαν τη SAS να προσαρμόσει τόσο τους προσφερόμενους προορισμούς όσο και τις αναχωρήσεις στις επικρατούσες συνθήκες. Οι αυξημένοι περιορισμοί σημαίνουν ότι εκτιμούμε ότι η ζήτηση, και συνεπώς η ικανότητά μας, θα παραμείνει σε χαμηλά επίπεδα για το υπόλοιπο της χειμερινής περιόδου », λέει ο Rickard Gustafson, Διευθύνων Σύμβουλος της SAS.