Σύνταξη: tourismtoday.gr

Λόγω της χαλάρωσης των ταξιδιωτικών περιορισμών και του ανοίγματος των συνόρων για τους εμβολιασμένους ταξιδιώτες, η Ελβετία έχει καταγράψει αυξημένες διανυκτερεύσεις κατά την περίοδο των διακοπών τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά.

«Η επιστροφή των Ευρωπαίων επισκεπτών και η μεγάλη ζήτηση από τους ντόπιους γέμισε τα καταλύματα τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, ειδικά στην ορεινή περιοχή, αναφέρεται στην ανακοίνωση της επίσημης σελίδας Τουρισμού της Ελβετίας (Switzerland Tourism).
Ωστόσο, ο βροχερός καιρός επηρέασε αρνητικά τις ημερήσιες εκδρομές».

Η Ελβετία έχει καταγράψει έως και 15% περισσότερες διανυκτερεύσεις κατά την περίοδο των διακοπών σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι. Η πλειονότητα των διανυκτερεύσεων έγινε από επισκέπτες από το εξωτερικό.
Λαμβάνοντας υπόψη τον αυξημένο αριθμό διανυκτερεύσεων η Switzerland Tourism τόνισε ότι ο κλάδος έφτασε το 90% περίπου των επιπέδων του που καταγράφηκαν το 2019 την ίδια περίοδο.

Οι ακυρώσεις ήταν αρκετά συχνές, λόγω αλλαγών στην επιδημιολογική κατάσταση και στα μέτρα προστασίας.
Ωστόσο, οι κρατήσεις της τελευταίας στιγμής δημιούργησαν μια ισορροπία στην τουριστική βιομηχανία της Ελβετίας.

Οι εγκαταστάσεις φιλοξενίας, ιδιαίτερα αυτές που βρίσκονται σε ορεινές περιοχές, ανέφεραν ότι η πλειονότητα των τουριστών ήταν από ευρωπαϊκές χώρες. Κυρίως από τη Γερμανία και τη Γαλλία.

Οι υπήκοοι του Ηνωμένου Βασιλείου αντιπροσωπεύουν επίσης μεγάλο αριθμό επισκεπτών που έφτασαν σε διάσημους ελβετικούς χειμερινούς προορισμούς κατά την περίοδο των διακοπών.