Σύνταξη: tourismtoday.gr

Αύξηση 94% σημειώθηκε στο πρόγραμμα Golden Visa της Πορτογαλίας τον περασμένο μήνα, σε σύγκριση με τα στοιχεία του Μαΐου 2021.

Ανήλθε στα 53,8 εκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με τα στοιχεία από την Πορτογαλική Υπηρεσία Αλλοδαπών και Συνόρων (SEF).

Τον περασμένο Μάιο είχαν χορηγηθεί συνολικά 112 χρυσές βίζες, εκ των οποίων το 93% αφορούσε την απόκτηση ακινήτων.

Ο αριθμός Golden Visa το 4μηνο

Ο αριθμός των χρυσών θεωρήσεων που χορηγήθηκαν το πρώτο τετράμηνο του τρέχοντος έτους είναι:

  • Ιανουάριος 94
  • Φεβρουάριος 94
  • Μάρτιος 73
  • Απρίλιος 121

Η έκθεση του SEF δείχνει ότι σε σύγκριση με τα στοιχεία του Απριλίου, οι επενδύσεις μέσω της Εξουσιοδότησης Επενδύσεων Κατοικίας (ARI) μειώθηκαν κατά 9,8%.

Παράλληλα, οι επενδύσεις που μέσω της ARI το πεντάμηνο του τρέχοντος έτους ανήλθαν συνολικά σε πάνω από 238 εκατ. ευρώ.

Οι επενδύσεις στην αγορά ακινήτων τον Απρίλιο ανήλθαν σε 44,9 εκατ. ευρώ.
Από αυτά 16,8 εκατ. αφορούσαν αστικά ακίνητα και στη μεταβίβαση κεφαλαίου η αξία ανήλθε στα 8,8 εκατ. ευρώ.

Συνολικά, δόθηκαν 17 χρυσές βίζες σε πολίτες από την Κίνα, 16 σε αυτούς από τις Ηνωμένες Πολιτείες, 10 στη Βραζιλία, 8 στον Λίβανο και 7 σε πολίτες από την Ινδία.

Άνοδος τα επόμενα 3 χρόνια στον παγκόσμιο τομέα CBI

Ο παγκόσμιος τομέας ιθαγένειας μέσω επένδυσης (CBI) αναμένει να φτάσει συνολικά τα 100 δις δολάρια τα επόμενα τρία χρόνια.
Το ενδιαφέρον των ανθρώπων να υποβάλουν αίτηση για δεύτερη υπηκοότητα σε δημοφιλείς περιοχές της CBI, όπως η Πορτογαλία, σημειώνει αξιοσημείωτη αύξηση.

Σύμφωνα με την AAA Associates Immigration Services πολλοί λόγοι ωθούν τους ανθρώπους να υποβάλουν αίτηση για τέτοια προγράμματα, που είναι ισχυρά και προσφέρουν μεγάλη ευκολία για ταξίδια.

Μεταξύ των βασικών λόγων που οι Αμερικανοί πολίτες τα επιλέγουν, είναι η εξάπλωση του κορωνοϊού, η κλιματική αλλαγή καθώς και οι αβεβαιότητες που προκαλούνται λόγω της τρέχουσας πολιτικής κατάστασης.

Ένας μεγάλος αριθμός πολιτών από την Αμερική θεωρεί την Ευρωπαϊκή Ιθαγένεια μέσω Επενδυτικών Προγραμμάτων ως σωτηρία για να ξεφύγουν από τις ανησυχίες που προκαλούν οι παράγοντες που προαναφέρθηκαν.