rodos1804Στο 96% φτάνει σήμερα η πληρότητα των ξενοδοχείων της Ρόδου, καθώς η τουριστική κίνηση έχει απογειωθεί και δεν υπάρχουν πλέον διαθέσιμα κρεβάτια για να καλύψουν την επιπλέον ζήτηση που υπάρχει.

Σχεδόν ίδια είναι και η εικόνα στα ενοικιαζόμενα δωμάτια, με αποτέλεσμα σύμφωνα με τις εκτιμήσεις στο νησί να φιλοξενούνται σήμερα συνολικά περίπου 160.000 άτομα.

Όπως δήλωσε στη «Ροδιακή» ο αντιπρόεδρος της ένωσης ξενοδόχων Ρόδου κ. Γιάννης Παπαβασιλείου που ανέλαβε πρόσφατα τα καθήκοντά του στη νέα διοίκηση, η τουριστική κίνηση είναι πράγματι αυξημένη σε αρκετά μεγάλο ποσοστό, ενώ η εικόνα αυτή αναμένεται ότι θα παρατηρηθεί σχεδόν μέχρι το τέλος Αυγούστου.

Όπως εκτιμά απομένει ένας μικρός αριθμός δωματίων που είναι κενά, όμως αυτά είναι άδεια από μία μέχρι τρεις μέρες και δεν μπορούν να καλύψουν τη ζήτηση για περισσότερο αριθμό διανυκτερεύσεων, όπως ζητούν οι πελάτες.

Σύμφωνα με τον κ. Παπαβασιλείου εξίσου καλά θα εξελιχθεί και ο Αύγουστος, ο κατεξοχήν μήνας των διακοπών, αφού παραδοσιακά η Ρόδος φιλοξενούσε μεγάλο αριθμό τουριστών αυτό το μήνα. Το ίδιο θετική πορεία θα σημειώσουν όμως και άλλα Ελληνικά νησιά , αλλά και οι ανταγωνίστριες χώρες. Εξίσου θετικά είναι όμως τα μηνύματα και για το Σεπτέμβριο, και ακόμα πιο αισιόδοξα τα μηνύματα για την επόμενη χρονιά.

ΘΕΤΙΚΟ ΓΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΤΙΜΩΝ
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εξαιρετικά καλές επιδόσεις της φετινής χρονιάς ενισχύουν τη διαπραγματευτική θέση των ξενοδόχων για τα συμβόλαια της επόμενης χρονιάς και μάλιστα όπως επισημαίνει ο αντιπρόεδρος της ΕΞΡ οι ξενοδόχοι της νησιού μας, δεν θα πρέπει να φοβηθούν να ζητήσουν την αύξηση. Θα είναι μία ευκαιρία ώστε να ανακτήσουν το χαμένο έδαφος των τελευταίων ετών, καθώς όπως επεσήμανε οι ξενοδόχοι πέρασαν δύσκολα λόγω των γνωστών γεγονότων που επηρέασαν τον τομέα του τουρισμού.

rodiaki