kefalogianni-cnnΣυνέντευξη παραχώρησε η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη στο CNN και το δημοσιογράφο Richard Quest.

Η κ. Κεφαλογιάννη τόνισε την ανθεκτικότητα του ελληνικού τουρισμού απέναντι στην κρίση και την ύφεση, επισημαίνοντας την αύξηση των αφίξεων στη χώρα.

Επιπλέον, υπογράμμισε ότι ο ελληνικός τουρισμός είναι value for money, πράγμα που αποδείχθηκε φέτος και η τάση αυτή θα επικρατήσει και του χρόνου. Ο τουρισμός, δήλωσε χαρακτηριστικά, αποτελεί μία επιτυχημένη ιστορία για την Ελλάδα και είναι σημαντικό να αναδεικνύεται εκτός από τα μελανά σημεία και η θετική πορεία.

Όσον αφορά τη μεταστροφή του αρνητικού κλίματος για τον ελληνικό τουρισμό, η υπουργός είπε τα εξής:
“Αυτό που είναι σημαντικό να πούμε είναι ότι εκατομμύρια επισκεπτών που βρέθηκαν στην χώρα μας φέτος δεν είχαν καμία αρνητική εμπειρία το αντίθετο ενώ η αναπληροφόρηση (feedback) από την αγορά είναι πολύ θετική – αυτό είναι το μήνυμα που έλαβα κατά τη διάρκεια της παρουσίας μου στην παγκόσμια έκθεση τουρισμού αυτό το διάστημα.”

Τέλος, η κ. Κεφαλογιάννη προσκάλεσε τον δημοσιογράφο Richard Quest στην Αθήνα ώστε να δει τον ήλιο της, το μουσείο της Ακρόπολης, τον Παρθενώνα και να διαπιστώσει ότι οι επισκέπτες μπορούν να ζήσουν όμορφες στιγμές στην Αθήνα και όχι μόνο στα νησιά ή άλλους τουριστικούς προορισμούς.

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ