Στο Fort Lauderdale θα εορταστεί το 10-ήμερο φεστιβάλ υπερηφάνειας για τα δικαιώματα της LGTBQ κοινότητας το 2020 για πρώτη φορά, στο οποίο κεντρικό θέμα θα είναι η αντιμετώπισης της διαφορετικότητας στη Λατινική Αμερική και την Καραϊβική.

Η διοργάνωση του γεγονότος αναμένεται να προσελκύσει 1,5 εκατομμύριο άτομα και να ευαισθητοποιήσει τη διεθνή κοινότητα εφιστώντας την προσοχή στις ανισότητες με στόχο να ενισχυθεί περαιτέρω η εκπαίδευση και η κατανόηση απέναντι στα LGTBQ άτομα.

Το συνεδριακό κέντρο του Fort Lauderdale καλωσορίζει τους  LGTBQ ταξιδιώτες από το 1996 και ο Richard Grey, διευθυντής μάρκετινγκ της εκδήλωσης ανέφερε πως πρόκειται για ένα φαντασμαγορικό γεγονός που έχει στόχο να μετασχηματίσει τις κοινωνικές δομές.

Το Fort Lauderdale ανέκαθεν πρωτοπορούσε στη βιομηχανία φιλοξενίας των  LGTBQ ατόμων δημιουργώντας ένα αίσθημα ενότητας, ισότητας και ασφάλειας για όλους.

Στο φεστιβάλ πέρα από παρέλαση κατά μήκος της παραλίας και του πολυαναμενόμενου Beach Party θα διοργανωθούν ομιλίες με θέματα κοινωνικά και καλλιτεχνικά.