Η Emirates και η Air Canada ανακοίνωσαν την υπογραφή συμφωνίας στρατηγικής συνεργασίας που θα δημιουργήσει περισσότερες επιλογές για τους πελάτες όταν ταξιδεύουν στα δίκτυα των αερομεταφορέων, ενώ παράλληλα θα ενισχύσει την εμπειρία των πελατών καθ’ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού.

Η Emirates και η Air Canada σκοπεύουν να δημιουργήσουν μια σχέση κοινού κωδικού αργότερα το 2022, η οποία θα προσφέρει βελτιωμένες ταξιδιωτικές επιλογές στους πελάτες της Air Canada για να ταξιδέψουν στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και σε προορισμούς πέρα ​​από το Ντουμπάι.

Οι πελάτες της Emirates θα απολαμβάνουν επίσης μια βελτιωμένη ταξιδιωτική εμπειρία όταν ταξιδεύουν στο Τορόντο ή σε βασικούς προορισμούς σε όλο το δίκτυο της Air Canada. Οι πελάτες θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν κράτηση για ταξίδια σύνδεσης μεταξύ των δικτύων των δύο αεροπορικών εταιρειών με την ευκολία ενός μόνο εισιτηρίου, απρόσκοπτης συνδεσιμότητας στους αντίστοιχους παγκόσμιους κόμβους των αερομεταφορέων και μεταφοράς αποσκευών στους τελικούς προορισμούς τους.

Ο Sir Tim Clark, Πρόεδρος της Emirates Airline δήλωσε:

« Πρόκειται για μια σημαντική συνεργασία που θα επιτρέψει στους πελάτες μας να έχουν πρόσβαση σε ακόμη περισσότερους προορισμούς στον Καναδά και την Αμερική, μέσω των πυλών μας στο Τορόντο και στις ΗΠΑ. Ανοίγει επίσης πολλούς νέους συνδυασμούς διαδρομών για ταξιδιώτες στα εκτεταμένα δίκτυα της Emirates και της Air Canada στην Αμερική, τη Μέση Ανατολή, την Αφρική και την Ασία. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να συνεργαστούμε με την Air Canada, μια από τις πιο καθιερωμένες αεροπορικές εταιρείες της Βόρειας Αμερικής και τον αερομεταφορέα σημαίας του Καναδά και ανυπομονούμε να προχωρήσουμε από κοινού σε διάφορους τομείς για να παρέχουμε ακόμα καλύτερες επιλογές πτήσεων και εμπειρίες στους πελάτες μας .»

Καθώς συνεχίζουμε τη στρατηγική μας για επέκταση της παγκόσμιας εμβέλειάς μας ως απάντηση στις αυξανόμενες ευκαιρίες στις αγορές VFR (Visit Friends and Relatives) που εξυπηρετούν τις μεγάλες πολυπολιτισμικές κοινότητες του Καναδά, είμαστε πολύ στην ευχάριστη θέση να δημιουργήσουμε μια στρατηγική συνεργασία με την Emirates, έναν εξαιρετικά σεβαστή εταιρεία σημαιών των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων με κέντρο στη ζωντανή πόλη του Ντουμπάι. Αυτή η στρατηγική συμφωνία θα δημιουργήσει συνέργειες δικτύου και οι πελάτες της Air Canada θα έχουν πρόσθετες, βολικές επιλογές όταν ταξιδεύουν μεταξύ Καναδά και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα καθώς και προορισμούς πέρα ​​από το Ντουμπάι », δήλωσε ο Michael Rousseau, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Air Canada . “Ανυπομονούμε να εισαγάγουμε την υπηρεσία κοινής χρήσης κωδικών της Air Canada σε βασικές πτήσεις της Emirates, καθώς και να προσθέσουμε τον κωδικό EK σε επιλεγμένες πτήσεις της Air Canada και να καλωσορίσουμε τους πελάτες της Emirates στις υπηρεσίες μας αργότερα φέτος. ”

Για να βελτιώσουν περαιτέρω την εμπειρία των πελατών, οι αερομεταφορείς θα δημιουργήσουν επίσης αμοιβαία προνόμια συχνών επιβατών και αμοιβαία πρόσβαση στο σαλόνι για τους πελάτες που πληρούν τις προϋποθέσεις. Περισσότερες λεπτομέρειες για τη συνεργασία και τις συγκεκριμένες διαδρομές κοινής χρήσης κωδικών θα ανακοινωθούν όταν οριστικοποιηθούν και θα υπόκεινται σε ρυθμιστικές εγκρίσεις και τελική τεκμηρίωση.