Οι Βρετανοί φαίνεται πως επιλέγουν διακοπές μακράς διάρκειας σε πολυτελή καταλύματα για το 2019, σύμφωνα με έρευνα της Interhome, μεταξύ πολιτών, που διαμένουν τόσο στο Ηνωμένο Βασίλειο αλλά και στο εξωτερικό.

Συγκρίνοντας τα δεδομένα του περασμένου έτους, με τα φετινά δεδομένα υπάρχει μια αύξηση 5% των προτιμήσεων των Βρετανών για πολυήμερες διακοπές πολυτελείας (από 24% το 2018, σε 29% το 2019), ενώ το 23% των ερωτηθέντων επιλέγει σύντομες city-break διακοπές και το 27% επαγγελματικά ταξίδια.

Μάλιστα, τα ξενοδοχεία τεσσάρων και πέντε αστέρων σε Ισπανία, Γαλλία, Ελβετία και Ιταλία βρίσκονται στα καλύτερά τους, όντας πρώτα σε προτίμηση και αναμένεται αύξηση κρατήσεων έως και 26% συνολικά.

Σημαντική αύξηση στις κρατήσεις για φέτος αναμένεται και στην Κροατία (76%) και το Ηνωμένο Βασίλειο (122%).

Η Ελλάδα ανάμεσα στις προτιμήσεις των Βρετανών

Ελλάδα, Κύπρος, Πορτογαλία, Ολλανδία, Γερμανία και Βέλγιο αναμένεται να υποδεχθούν πλήθος Βρετανών τουριστών φέτος, αν και υπάρχουν ακόμη περιθώρια βελτίωσης.

Την Ελλάδα, την Κύπρο και την Πορτογαλία τις επιλέγουν λόγω των αυξημένων πωλήσεων σε πολυτελείς βίλες, ενώ την Ολλανδία, τη Γερμανία και το Βέλγιο λόγω των μεγάλων πάρκων διακοπών που έχουν προστεθεί το τελευταίο έτος.