Την αγορά νέων εναέριων μέσων πυρόσβεσης σε βάθος πενταετίας προανήγγειλε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης, κατά τη διάρκεια του «1st Καθημερινή Summits – ESG».

Όπως είπε ο κ. Στυλιανίδης σε ορίζοντα 4-5 χρόνων θα αγοραστούν συνολικά 7 Canadair, εκ των οποίων ένα θα προέρχεται από το πρόγραμμα της ΕΕ, RESCEU.

«Η Ελλάδα θα είναι η πρώτη που θα πάρει το πρώτο αεροπλάνο Canadair από το RESCEU», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Στυλιανίδης εξήγησε ότι στο επίκεντρο του υπουργείου βρίσκονται πρακτικά ζητήματα, άμεσα και κρίσιμα μέτρα που πρέπει να ληφθούν ώστε να μην «ξαναέχουμε άλλη Εύβοια ή άλλο Μάτι». ‘

Σχετικά με τον «Μπάλλο» ο κ. Στυλιανίδης είπε ότι ζώντας την εμπειρία του, μιλώντας με επιστημονικό δυναμικό της χώρας και κάνοντας και προσωπική αυτοψία, φαίνεται ότι η Αττική χτίστηκε άναρχα, με ρέματα που δεν έχουν οριοθετηθεί. «Χρειάζεται μία πολύ συγκροτημένη πολιτική που θα αφορά τη στρατηγική των αντιπλημμυρικών με αρχή, μέση και τέλος», τόνισε ενώ προσέθεσε ότι πρέπει να βρεθούν κι άλλες άμεσες λύσεις που θα περιορίζουν το φαινόμενο και την ίδια στιγμή θα πρέπει να δράσουν οι Δήμοι, οι Περιφέρειες.