H πρώτη φάση του επενδυτικού πλάνου στο πολυτελές ξενοδοχείο Four Seasons Astir Palace Hotel Athens ολοκληρώθηκε.

Συγκεκριμένα, το ύψος της επένδυσης μέχρι στιγμής για το σύνολο του έργου ξεπερνά τα 650 εκατ. ευρώ. Η δεύτερη φάση εκσυγχρονισμού των εγκαταστάσεων εκτιμάται ότι θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το 2021.

Υπογραμμίζεται ότι πρόκειται για το πρώτο Four Seasons ξενοδοχείο στη νότια Μεσόγειο.

Η νέα ξενοδοχειακή μονάδα διαθέτει συνολικά 303 δωμάτια, σουίτες και μπανγκαλόους, κέντρο spa υψηλής αισθητικής και άλλες εγκαταστάσεις αναψυχής και ελεύθερου χρόνου.

Στόχος του οι επισκέπτες που προέρχονται κυρίως από τις αγορές της Αμερικής, της δυτικής Ευρώπης και της Μέσης Ανατολής.

Η δεύτερη φάση της επένδυσης, θα σηματοδοτήσει την ολοκλήρωση του συνολικού έργου ανακαίνισης του εμβληματικού ξενοδοχείου της αθηναϊκής ριβιέρας. Αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το καλοκαίρι του 2020.

Τουρισμός πολυτελείας

Όπως επισήμανε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Αστήρ Παλάς Βουλιαγμένης Α.Ξ.Ε., κ. Στέλιος Κουτσιβίτης, στόχος είναι να γίνει η αθηναϊκή ριβιέρα πρωταγωνιστής στη Μεσόγειο και να τοποθετηθεί στο διεθνή χάρτη του τουρισμού πολυτελείας.

Ανάμεσα στα σημαντικά έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη, είναι

ο εκσυγχρονισμός της μαρίνας, Astir Marina,

η κατασκευή έως 13 πολυτελών κατοικιών, Astir Villas, εντός του συγκροτήματος,

η ανάπλαση της παραλίας, Astir Beach, καθώς και

η δημιουργία πάρκου αναψυχής, τα οποία θα γίνουν σε συνεργασία με διεθνή πολυτελή brand.

Η αναβάθμιση της Astir Marina θα γίνει με στόχο να καταστεί εφάμιλλη με μαρίνες-ορόσημα της ευρύτερης περιοχής της Μεσογείου (π.χ. Σαρδηνία, Κάπρι και Μονακο), σε επίπεδο υποδομών και υπηρεσιών, ώστε να μπορεί να προσελκύει mega yauchts ενώ προβλέπεται και η δημιουργία χώρων retail και εστίασης. Το κόστος της επένδυσης στη μαρίνα θα ανέλθει σε 30 εκατ. ευρώ.

Το πράσινο φως για το έργο αναβάθμισης της μαρίνας αναμένεται να δοθεί μέσα στο ερχόμενο εξάμηνο με την έκδοση σχετικού Προεδρικού Διατάγματος, που θα είναι το πρώτο στην Ελλάδα για ιδιώτη επενδυτή. Η κατασκευή της αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί σε 2 χρόνια, οπότε θα ξεκινήσει η λειτουργία της.Η κατασκευή των πολυτελών ιδιωτικών κατοικιών, που θα συμπληρώσουν την διαμόρφωση του προορισμού, θα τοποθετήσει την Ελλάδα στον παγκόσμιο exclusive residential χάρτη, επισήμανε ο κ. Κουτσιβίτης.

Σχεδιάζεται ακόμα η ανάπτυξη εμβληματικού beach club στην παραλία, σε συνεργασία με διεθνή fashion brand και με την υπογραφή του Αστέρα. Η παραλία θα περιλαμβάνει νέες υποδομές οι οποίες θα έχουν ολοκληρωθεί το καλοκαίρι του 2020.Ο κ. Κουτσιβίτης υπογράμμισε ότι η ολοκλήρωση της επένδυσης θέτει νέες βάσεις στην προσέλκυση επενδύσεων στην Ελλάδα, χτίζοντας κλίμα εμπιστοσύνης στη διεθνή επενδυτική κοινότητα για τη χώρα μας. Στηρίζει δε την τοπική κοινότητα μέσα από συνέργειες με το δήμο Βούλας-Βάρης-Βουλιαγμένης καθώς και μέσω της απασχόλησης κατοίκων της περιοχής.