Το InterContinental Hotel Group (IHG) συνέταξε έναν κατάλογο με συμβουλές για έναν καλύτερο ύπνο στο ξενοδοχείο.

Σύμφωνα με παγκόσμια έρευνα η έλλειψη ύπνου αποτελεί πρωταρχικό μέλημα για τους ταξιδιώτες.

  • Τέσσερις στους πέντε (80%) δήλωσαν ότι έχουν πρόβλημα με τον ύπνο όταν ταξιδεύουν μακριά από το σπίτι.
  • Η έρευνα διαπίστωσε επίσης ότι οι ταξιδιώτες επιχειρηματίες χάνουν περίπου 58 λεπτά ύπνου κάθε βράδυ όταν μένουν μακριά από το σπίτι, κατά μέσο όρο μόλις πέντε ώρες και 17 λεπτά ύπνου.
  • Μία από τις κυριότερες αιτίες είναι ένα διαφορετικό περιβάλλον (44%) ακολουθούμενο από άγνωστους θορύβους (35%).

Συμβουλές για έναν καλύτερο ύπνο στο ξενοδοχείο, από την IHG

Σώμα, μυαλό και κρεβάτι

Το κρεβάτι σας πρέπει να είναι ένα μέρος που το σώμα σας συνδέεται με τον ύπνο. Αποφύγετε να εργάζεστε στο κρεβάτι, καθώς αυτό κάνει πιο δύσκολο να κοιμηθείτε, αφού ο εγκέφαλός σας θα συνδέσει το κρεβάτι με ένα χώρο εργασίας.
Θα πρέπει επίσης να δημιουργήσετε ένα άνετο και χαλαρωτικό περιβάλλον, ξεκινώντας από το κρεβάτι.

Ζεσταινόμαστε και κρυώνουμε

Ενα ζεστό ντους ή μπάνιο και η σωστή θερμοκρασία του δωματίου βοηθά στον ύπνο. Θα χαλαρώσετε κάθε ένταση μυών από το ταξίδι ή την εργασία, και όταν βγείτε από το νερό, το σώμα σας θα κατέβει σε θερμοκρασία πάρα πολύ.

Αποσυνδέστε και σβήστε

Κλείστε τις ηλεκτρονικές συσκευές που είναι επιζήμιες για τον ύπνο καθώς το φως από τις οθόνες δίνει εντολή στον εγκέφαλο σας ότι είναι η μέρα. Εκτός από το φως, οι περισσότερες συσκευές βρίσκουν τρόπους να σας κόψουν τον ύπνο από τις ειδοποιήσεις κοινωνικών μέσων ή ένα αγχωτικό email εργασίας.
Προσπαθήστε να σταματήσετε να χρησιμοποιείτε όλα τα ηλεκτρονικά μια ώρα πριν από τον ύπνο.

Να μην υπάρχει φως

Το φως διαταράσσει τα εσωτερικά μας βιολογικά ρολόγια και μπορεί να επηρεάσει τον ύπνο. Κλείστε τις κουρτίνες και χρησιμοποιήστε ένα νυχτερινό φως χαμηλού επιπέδου.

Μουσική

Η μουσική έχει άμεση επίδραση και βοηθά το σώμα να χαλαρώσει και να προετοιμαστεί για ύπνο. Η μουσική έχει τη δύναμη να επιβραδύνει τον καρδιακό ρυθμό και την αναπνοή σας, να μειώσει την αρτηριακή σας πίεση και να προκαλέσει τη χαλάρωση των μυών σας. Αυτές οι βιολογικές αλλαγές αντανακλούν κάποιες από τις ίδιες αλλαγές που υποφέρει το σώμα σας όταν κοιμάσαι, κάνοντας τη μουσική την τέλεια προετοιμασία για τον ύπνο.