Σύνταξη: tourismtoday.gr

Η εφαρμογή του νέου συστήματος εισόδου-εξόδου (EES) της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) έως το τέλος του έτους απασχόλησε την συνάντηση που είχαν στο Παρίσι οι υπουργοί Μεταφορών του Ηνωμένου Βασιλείου Mark Harper και της Γαλλίας Clement Beaune.

Ο ταξιδιωτικός τομέας έχει εκφράσει «ευρεία ανησυχία» για το νέο EES, το οποίο φοβάται ότι θα καθυστερήσει τους χρόνους ελέγχων των συνόρων.

Σύμφωνα με το βρετανικό υπουργείο Μεταφορών ο Mark Harper «επιβεβαίωσε τη δέσμευση της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου να εργαστεί μαζί με τη γαλλική κυβέρνηση για να διασφαλίσει ότι οποιοδήποτε νέο σύστημα λειτουργεί τόσο για τις χώρες όσο και για τους επιβάτες».

Ο Mark Harper συναντήθηκε με την Getlink Group, η οποία διαχειρίζεται την υποδομή της σήραγγας της Μάγχης και των υπηρεσιών λεωφορείων μεταξύ Αγγλίας και Γαλλίας, «για να σηματοδοτήσει την προθυμία του Ηνωμένου Βασιλείου να υποστηρίξει τις προετοιμασίες πριν από την εφαρμογή του EES».

Πραγματοποίησε επίσης και συνάντηση με την διευθύνουσα σύμβουλο του Eurostar Gwendoline Cazenave, στο σταθμό Paris Gare du Nord.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών του Ηνωμένου Βασιλείου «η επίσκεψη υπογράμμισε τη σημασία των αξιόπιστων συγκοινωνιακών συνδέσεων μεταξύ των χωρών μας, τις συνεχείς προσπάθειες μας να οδηγήσουμε τον κόσμο στην απαλλαγή των δικτύων μεταφορών από άνθρακα και τη δέσμευσή μας να διασφαλίσουμε την ανάπτυξη των διεθνών σιδηροδρομικών υπηρεσιών».