Η Amadeus και η Sigfox ανακοινώνουν την έναρξη λειτουργίας του PinPoint. Μιας κοινής τους υπηρεσίας για την παροχή οικονομικά προσιτών και παγκοσμίως συνδεδεμένων λύσεων παρακολούθησης στοιχείων της ταξιδιωτικής βιομηχανίας.

Το PinPoint στοχεύει στην παροχή βέλτιστης λύσης παρακολούθησης από άκρο σε άκρο για τον κλάδο των αεροπορικών μεταφορών, σε αεροδρόμια και αεροπορικές εταιρείες.
Κάθε χρόνο, τα αεροδρόμια και οι αεροπορικές εταιρείες χειρίζονται δισεκατομμύρια αποσκευές και περιουσιακά στοιχεία υψηλής αξίας τα οποία συχνά χάνονται, καταστρέφονται ή καθυστερούν, οδηγώντας σε μεγάλες οικονομικές απώλειες ολόκληρη την αλυσίδα αξίας, έλλειψη επιχειρησιακής αποτελεσματικότητας και αυξανόμενη δυσαρέσκεια για τους ταξιδιώτες.
Οι υπάρχουσες τεχνολογίες παρακολούθησης απαιτούν δαπανηρές ενημερώσεις υποδομών, όπως πύλες και αναγνώστες. Και παρέχουν περιορισμένες δυνατότητες διαλειτουργικότητας και γεωγραφικής κατανομής.
Παράλληλα, η απαίτηση για ρύθμιση είναι όλο και πιο απαιτητική, ιδίως το νέο ψήφισμα IATA 753 για την παρακολούθηση των αποσκευών, το οποίο επιβάλλει αυστηρότερη παρακολούθηση και αυξημένες απαιτήσεις προβολής για τη μείωση των ποσοστών απώλειας αποσκευών.

Έχοντας αυτό υπόψη, το PinPoint στοχεύει να προσφέρει στοιχεία ταξιδιωτικού κλάδου μέσω επαναχρησιμοποιήσιμων, οικονομικά και ενεργειακά αποδοτικών παγκοσμίως συνδεδεμένων ιχνηλατών που προσφέρουν αερολιμένες και αεροπορικές εταιρείες πρόσβαση σε πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο σχετικά με τη θέση των αποσκευών και των περιουσιακών στοιχείων υψηλής αξίας, όπως ανταλλακτικά, σύστημα προσγείωσης, μονάδες φόρτισης (ULD) και πολλά άλλα.

Με τις επαναχρησιμοποιούμενες ετικέτες που τοποθετούνται στις αποσκευές, τους αισθητήρες εγγύτητας που είναι εγκατεστημένοι σε όλα τα αεροδρόμια και την παγκόσμια κάλυψη του Sigfox, οι αεροπορικές εταιρείες θα μπορούν να παρακολουθούν αποσκευές, εντοπίζοντας με ακρίβεια τη θέση τους και ανιχνεύοντας προβλήματα.
Για τα ενεργητικά υψηλής αξίας, όπως τα ULD, οι αεροπορικές εταιρείες θα μπορούν να χρησιμοποιούν αυτή την τεχνολογία για τη συλλογή δεδομένων, επιτρέποντας στις ULDs να αναφέρουν τυχόν κινήσεις, βελτιστοποιώντας έτσι τη διαχείριση ULD και μειώνοντας σημαντικά τον κίνδυνο απώλειας.

Αυτή η συμμαχία, σηματοδοτεί μία αρχή που θα μπορούσε να φέρει επανάσταση στην ταξιδιωτική βιομηχανία.
Παρόλο που τα αεροδρόμια και οι αεροπορικές εταιρείες είναι οι κύριοι στόχοι σήμερα, στο μέλλον, οι Sigfox και Amadeus φιλοδοξούν να προσεγγίσουν νέους τομείς. Όπως η φιλοξενία, για να προσφέρουν λύσεις παρακολούθησης που θα καλύπτουν πλήρως όλο το φάσμα του ταξιδιού.