Τη συνεργασία της με το διαδικτυακό ταξιδιωτικό γραφείο, Priceline, ανακοίνωσε η Amazon.com, η οποία προβλέπει τη συμμετοχή του με προσφορές στο φετινό Prime Day.

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, τα μέλη του Prime Day, που είναι προγραμματισμένο για τις 11 και 12 Ιουλίου, θα λάβουν επιπλέον έκπτωση 20% στις προσφορές Hotel Express της Priceline.

Η συνεργασία έρχεται μετά από νέα στοιχεία που υποδηλώνουν ότι η αγορά βραχυπρόθεσμης ενοικίασης στις ΗΠΑ μειώθηκε απότομα κατά τους πρώτους έξι μήνες του 2023.

Σύμφωνα με τον ειδικό σε δεδομένα Key Data το RevPAR στις Η.Π.Α. μειώθηκε κατά 3,3% στα 89 δολάρια το πρώτο εξάμηνο του έτους, ενώ το ADRs μειώθηκε κατά 2,3 % στα 260 δολάρια.

Στο πλαίσιο αυτό η συμμαχία μεταξύ της Amazon και της Priceline -θυγατρική της Booking Holdings – στοχεύει να τονώσει την ανάκαμψη της βιομηχανίας φιλοξενίας.

Σημειώνεται ότι η Booking Holdings έχει συνεργαστεί στο παρελθόν με την Amazon, προσφέροντας στα μέλη της Prime στη Γερμανία και την Αυστρία ταξιδιωτικές εκπτώσεις έως το επόμενο έτος.