Η φινλανδική εταιρεία πετρελαίου Neste και ο διεθνής προμηθευτής αεροπορικών καυσίμων Air BP δηλώνουν ότι είναι έτοιμες να παράγουν και να προμηθεύουν βιώσιμα καύσιμα για τις αεροπορικές εταιρείες και τα αεροδρόμια της Σουηδίας το 2019.
Το καύσιμο των αεροσκαφών χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα θα φτάσει πιο εύκολα στη Σουηδία χάρη σε μια νέα συμφωνία μεταξύ κατασκευαστή και προμηθευτή.

Η Neste, με έδρα το Ελσίνκι, είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός ανανεώσιμων ντίζελ στον κόσμο, εξευγενισμένο από απόβλητα και υπολείμματα, ενώ η British Petroleum Division Air BP εφοδιάζει πάνω από 6.000 πτήσεις ημερησίως σε 70 χώρες.

Το επόμενο βήμα είναι η Neste θα συνδυάσει την παραγωγή της και την ανάμιξη καυσίμου χαμηλής περιεκτικότητας σε άνθρακα με τις “ασφαλείς, αποτελεσματικές και αποτελεσματικές λύσεις διανομής καυσίμων της Air BP” για να αναπτύξουν από κοινού μια λύση αλυσίδας εφοδιασμού για τη Σουηδική αγορά.

80% μείωση εκπομπών

Αυτό το καύσιμο, το οποίο παράγεται από ανανεώσιμες πρώτες ύλες και το οποίο μειώνει τις εκπομπές μέχρι και 80%, έχει αποδείξει την τεχνική του ικανότητα σε χιλιάδες εμπορικές πτήσεις.

“Η Σουηδία γίνεται ηγέτιδα χώρα στον τομέα της μείωσης των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα στην αεροπορία, δήλωσε ο Peter Vanacker, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Neste.
Μαζί με την Air BP είμαστε σε θέση να υποστηρίξουμε τις αεροπορικές μεταφορές στη Σουηδία στις προσπάθειές τους και αυτή η συνεργασία μας δίνει πολύτιμη εικόνα για την ανάπτυξη παρόμοιων αλυσίδων εφοδιασμού αερομεταφορών στις άλλες αγορές”.