Η αεροπορική Cebu Pacific κατέληξε σε προκαταρκτική συμφωνία 24 δισ. δολαρίων με την Airbus για αγορά 152 αεροσκαφών μονού διαδρόμου (αεροσκάφη μικρότερα σε μέγεθος με χωρητικότητα έως 300 επιβάτες) σε τιμή καταλόγου, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας.

Πρόκειται για μία παραγγελία που η low – cost εταιρεία από τις Φιλιππίνες, χαρακτηρίζει ως τη μεγαλύτερη αγορά τζετ στην ιστορία της χώρας μέχρι στιγμής. Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η Cebu θα αγοράσει 102 αεροσκάφη A321neo, με option για άλλα 50 αεροσκάφη.

Όπως αναφέρει το Bloomberg, η Cebu προηγουμένως εξέταζε για την επόμενη μεγάλη παραγγελία της, τόσο αεροσκάφη της Airbus όσο και της Boeing, ωστόσο η δεύτερη δεν κατάφερε να επικρατήσει. Η Cebu αναμένει να ολοκληρώσει τη συναλλαγή στο τρίτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους.

Η Cebu διαθέτει στόλο από περίπου 85 αεροσκάφη Airbus και μερικά μικρότερα  ATR, καθώς και ένα ιστορικό παραγγελιών άνω των 30 αεροπλάνων από τον Ευρωπαίο κατασκευαστή.

«Ευχαριστούμε την Cebu Pacific για τη συνεχιζόμενη εμπιστοσύνη της στην Airbus και τα προϊόντα της και ανυπομονούμε να ολοκληρώσουμε τη σύμβαση», ανέφερε η Airbus σε ανακοίνωσή της.