vodafone1502Προχωρούν” οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Vodafone και Verizon Communications για την εξαγορά του 45% της Verizon Wireless.

Με τη συμφωνία αυτή η Verizon Communications θα αποκτήσει τον πλήρη έλεγχο της κοινοπραξίας.

Σύμφωνα με το CNBC, οι τράπεζες JPMorgan Chase και Morgan Stanley αναμένεται να χορηγήσουν στη Verizon Communications δάνεια και ομόλογα ύψους 65 δισ. δολ . Πρόκειται για το μεγαλύτερο δάνειο που έχει δοθεί ποτέ σε εταιρεία. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η Bank of America και η Barclays ενδέχεται να συμμετέχουν επίσης στη δανειοδότηση με έκδοση ομολόγων.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας η Verizon Communications θα αποκτήσει τη Vodafone Americas και μερικά ακόμα περιουσιακά στοιχεία ενώ θα πουλήσει ορισμένα ευρωπαϊκά assets στην Vodafone.

Το BBC αναφέρει ότι δεν καταβληθεί φόρος στη Βρετανία για την τεράστια αυτή εξαγορά, καθώς η πώληση θα γίνει σε αμερικανική εταιρεία, η μητρική εταιρία της οποίας βρίσκεται στην Ολλανδία. Ωστόσο, αυτό μπορεί να προκαλέσει αντιδράσεις με δεδομένο ότι οι φορολογικές υποθέσεις της Vodafone έχουν αποτελέσει αντικείμενο ενδελεχούς ελέγχου στο παρελθόν.

newmoney