Στη σύναψη δεκαετούς συμβολαίου για την αγορά πιστοποιητικών βιώσιμων αεροπορικών καυσίμων (SAF) σύναψε η Microsoft με την World Energy, ως μέρος των προσπαθειών της πρώτης για απαλλαγή από τις ανθρακούχες εκπομπές.

Τα πιστοποιητικά SAF είναι ένας μηχανισμός παρακολούθησης που επιτρέπει στις εταιρείες να μειώνουν τις εκπομπές CO2 από τα επαγγελματικά ταξίδια, ακόμα κι αν οι πτήσεις που χρησιμοποιούν οι ταξιδιώτες τους δεν καίνε το SAF στους κινητήρες τους.

Η συμφωνία της Microsoft προβλέπει μείωση 469.000 τόνων CO2 από τα εταιρικά αεροπορικά ταξίδια μέσω της παροχής 43,7 εκατ. γαλονιών SAF από την World Energy σε αεροπορικές εταιρείες.

Οι δύο εταιρείες ελπίζουν ότι η συμφωνία τους θα βοηθήσει στη δημιουργία «ευρύτερης εμπιστοσύνης στην ψηφιακή παρακολούθηση και επαλήθευση» στα πιστοποιητικά SAF, τα οποία συνδέονται ειδικά με την παραγωγή και τη χρήση βιώσιμων καυσίμων.

Ένα από τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα αυτού του συστήματος είναι ότι το βιώσιμο καύσιμο μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε αεροδρόμια κοντά σε εγκαταστάσεις παραγωγής αντί να αποστέλλεται σε όλο τον κόσμο.

Το ποσό του SAF που καλύπτεται από τη συμφωνία θα ήταν αρκετό για την πλήρη απομάκρυνση του άνθρακα από ένα ταξίδι μετ’ επιστροφής μεταξύ Νέας Υόρκης και Σιάτλ για 824.000 επιβάτες.