Πρόσκληση για την ανάληψη κοινών πρωτοβουλιών απηύθυνε ο δήμαρχος της Ντάτσα στο δήμαρχο της Σύμης,  ώστε να μην διαταραχθεί το τουριστικό ρεύμα, από και προς τις δύο περιοχές που συνεργάζονται τουριστικά πολλά χρόνια τώρα, με αφορμή τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά.

Η συνάντηση, εκτός απροόπτου, προγραμματίζεται να γίνει προς το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας με μετάβαση του δημάρχου Σύμης Λευτέρη Παπακαλοδούκα στην Τουρκία.

Σκοπός της συνάντησης, πέρα από τον τρόπο ενίσχυσης της συνεργασίας των δύο πλευρών στον τομέα του τουρισμού, είναι, ο δήμαρχος της Σύμης Λευτέρης Παπακαλοδούκας, να απευθύνουν μήνυμα οι δύο δήμαρχοι στους Ελληνες και τους Τούρκους, ότι είναι ασφαλές να προγραμματίσουν τις διακοπές τους στις δύο χώρες, και πως οι πολιτικές συγκρούσεις, δεν έχουν επηρεάσει τις σχέσεις των δύο λαών, που παραμένουν άριστες.

Όπως εξήγησε ο Λ. Παπακαλοδούκας, η επικείμενη συνάντηση με τον δήμαρχο της Ντάτσα, είναι απόρροια των πιέσεων επαγγελματιών του τουρισμού και των δύο περιοχών, που αγωνιούν για το τι μέλλει γενέσθαι, διότι πλέον το κλίμα ανασφάλειας γενικεύεται, καθώς η ένταση δεν φαίνεται να αποκλιμακώνεται, τουλάχιστον άμεσα.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο δήμαρχος της Ντάτσα, επισκέφθηκε τη Σύμη τον περασμένο Νοέμβριο, συνοδευόμενος από συνεργάτες του προκειμένου να δηλώσουν την στήριξή τους στον δήμαρχο της Σύμης Λευτέρη Παπακαλοδούκα και τους κατοίκους που υπέστησαν ζημιές από την νεροποντή, που έπληξε το νησί.

Πηγή:www.dimokratiki.gr