Μετά από σχεδόν 3 χρόνια χωρίς προσωπική διάσκεψη, τα μέλη του European Cities Marketing (ECM) θα επανενωθούν επιτέλους στις 30 Μαρτίου-2 Απριλίου 2022 στο Αμβούργο για το Διεθνές Συνέδριο και τη Γενική Συνέλευση της ECM.

Η ECM καταδικάζει σθεναρά τις μονομερείς επιθέσεις στην Ουκρανία και πρόσφατα αποφάσισε να αναστείλει την ένταξη από τις ρωσικές πόλεις στην ECM μέχρι νεοτέρας.

Η ECM είναι ιδιαίτερα αποφασισμένη να διατηρήσει την κοινότητά της ισχυρή και ενωμένη, ως προορισμούς, ως επαγγελματίες, ως φίλους και συναδέλφους σε όλες τις πόλεις και τα έθνη της, σε όλη την ευρωπαϊκή ήπειρο.

Αν μη τι άλλο, η πανδημία έδειξε ότι υπάρχει ανάγκη επανασύνδεσης του ταξιδιού και του τουρισμού με τις ανάγκες και τις επιθυμίες των τοπικών οικοτόπων, αλλά και με τις μεγάλες παγκόσμιες ατζέντες όπου ο τουρισμός έχει τη δυνατότητα να κάνει θετική διαφορά. Υπάρχει ένας ευρύτερος ορίζοντας για τους Οργανισμούς Διαχείρισης Προορισμών από αυτόν των ταξιδιών και του τουρισμού από μόνος του. Ο λόγος για να είναι για τα DMO δεν είναι απλώς η ανάπτυξη του τουρισμού, αλλά για να το κάνουμε με σκοπό, ανθρώπους και πλανήτη.

Η πρώτη μέρα του Re-United Destinations θα είναι μια ιδιαίτερη στιγμή συνάντησης για άλλη μια φορά για να δημιουργήσουμε και να διαμορφώσουμε τις νέες αφηγήσεις του αστικού τουρισμού και των προορισμών της πόλης. Οι συμμετέχοντες θα μάθουν πώς το branding και η επικοινωνία μπορούν να δημιουργήσουν παγκόσμια κίνηση και πώς οι καμπάνιες προορισμών μπορούν να διαμαρτυρηθούν για τη λογοκρισία και να επανενώσουν την Ευρώπη.

Τη δεύτερη μέρα του Διεθνούς Συνεδρίου ECM, οι συμμετέχοντες θα βουτήξουν στη συζήτηση για το ECM Trend Room σχετικά με το πώς οι πόλεις μπορούν να προσαρμοστούν ώστε να είναι διαρκώς υγιή μέρη τόσο για να ζεις όσο και να επισκέπτεσαι. Στη συνέχεια θα ενταχθούν στους Digital Destinations για να αναζητήσουν τις δυνατότητες των ψηφιακών και νέων τεχνολογιών για καλύτερη διαχείριση προορισμού, ισχυρότερη τοπική σύνδεση και κοινωνικό DNA.

Οι παρευρισκόμενοι θα έχουν επίσης την ευκαιρία να ανακαλύψουν τους αόρατους θησαυρούς των τοπικών εμπειριών και της καθημερινής ζωής στην πόλη τους – και πώς να τους κάνουν ορατές χωρίς να διακυβεύεται η άυλη ποιότητά τους. Τέλος, θα διερευνήσουν τις δυνατότητές τους για αναγεννητική ηγεσία και θα ορίσουν την πορεία τους ως ηγέτες προορισμών προς ένα μέλλον, όπου η οικονομία των επισκεπτών θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη ολιστικών λύσεων για ακμάζουσες και χωρίς αποκλεισμούς πόλεις.

«Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου της ECM στο Αμβούργο, περισσότερα από 170 μέλη θα συναντηθούν και θα εργαστούν για μια πλήρη εκδήλωση 3 ημερών καθώς είναι καιρός να δημιουργηθούν νέες αφηγήσεις, νέες συνεργασίες και μια νέα τροχιά για τον αστικό τουρισμό. Θα επικεντρωθούμε στην απάντηση στα μεγάλα ερωτήματα που είναι πώς ο τουρισμός μπορεί να βοηθήσει να διορθωθεί ο κόσμος και πώς εμείς ως DMO μπορούμε να γίνουμε καταλύτες για την αλλαγή. Οι πρόσφατες επιθέσεις στην Ουκρανία, τις οποίες καταδικάζουμε έντονα, θα αντιμετωπιστούν έντονα και θα συνεχίσουμε, μαζί ως κοινότητα, να υποστηρίζουμε τους Ουκρανούς φίλους και συναδέλφους μας δίνοντάς τους φωνή στη διάσκεψη. Παράλληλα, μόλις ξεκινήσαμε έναν συνεργατικό πίνακα ελέγχου όπου όλοι μπορούν να μοιραστούν μερικές από τις πρωτοβουλίες που αναλήφθηκαν στον κόσμο της φιλοξενίας και του τουρισμού για την Ουκρανία. Με την κοινή χρήση, δημιουργούμε ευαισθητοποίηση και αυξάνουμε τον πιθανό συλλογικό αντίκτυπο», είπε η Petra Stušek, Πρόεδρος της ECM.

«Αυτό το συνέδριο της ECM θα είναι επίσης η ευκαιρία για εμάς να παρουσιάσουμε τη νέα μας επωνυμία και ταυτότητα. Μέσα από μια μακρά διαδικασία, εμπλέξαμε τα μέλη μας για να επαναπροσδιορίσουμε τις αξίες και την ταυτότητα της επωνυμίας μας. Η νέα μας ταυτότητα θα αντικατοπτρίζει το πάθος μας να δουλεύουμε με πόλεις, με όλη τη σύνθετη δυναμική των ενδιαφερόμενων μερών και τις ποικίλες βιωματικές προσφορές τους. Ανυπομονούμε να αναπτύξουμε από κοινού και να προωθήσουμε τη νέα μάρκα όλοι μαζί με τα μέλη! Το να μοιράζεστε έμπνευση, ιδέες και να μιλάτε με μία φωνή θα είναι το κλειδί για να ξεπεράσουμε αυτή την κρίση – μαζί», κατέληξε .