kalogianisΜε τον πρόεδρο της Ένωσης Ιδιωτικών ΚΤΕΟ Ελλάδος Σωτήρη Μουρίκη, τον αντιπρόεδρο της Πανελλήνιας Ένωσης Ιδιωτικών ΚΤΕΟ “Ο Άγιος Χριστόφορος” Μιχαήλ Θαλάσση, εκπροσώπους των διοικητικών συμβουλίων του Πανελλήνιου Συνδέσμου Ιδιωτικών ΚΤΕΟ και της ΚΤΕΟ – Ελλάς συναντήθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Σταύρος Καλογιάννης και συζήτησαν θέματα που αφορούν προβλήματα του κλάδου καθώς και προτάσεις για την εξυγίανση και την ανάπτυξη του τεχνικού ελέγχου οχημάτων.

Ειδικότερα, ο αναπληρωτής υπουργός ενημέρωσε για τις ρυθμίσεις που αφορούν θέματα προτύπων ποιότητας κατά την διεξαγωγή του τεχνικού ελέγχου των οχημάτων, τις δυνατότητες τεχνολογικού εκσυγχρονισμού του κλάδου και τις προτάσεις αντιμετώπισης φαινομένων παραβατικότητας κατά τη διεξαγωγή των ελέγχων που προωθεί το υπουργείο.

Επίσης συζητήθηκαν οι πρωτοβουλίες του υπουργείου για την τιμολογιακή πολιτική των τεχνικών ελέγχων στα δημόσια ΚΤΕΟ, το σύστημα κυρώσεων, τη βελτίωση και διασφάλιση της ποιότητας και διαφάνειας των παρεχόμενων ελέγχων στα οχήματα.

Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι των ιδιωτικών ΚΤΕΟ έθεσαν θέματα πιστοποίησης και διαπίστευσης, θέματα επιβολής κυρώσεων και εποπτείας του κράτους καθώς και εξοικονόμησης πόρων.
Ο κ. Καλογιάννης επισήμανε ότι το υπουργείο κινεί τις διαδικασίες για την επιτάχυνση του εκσυγχρονισμού των δημοσίων ΚΤΕΟ καθώς και την επιβολή κοινών συστημάτων ποιότητας κατά τον τεχνικό έλεγχο, από όλους τους ελεγκτικούς φορείς.