Επιχειρηματίες και φορείς έχουν το βλέμμα τους στραμμένο στoν βορρά. Στην Θεσσαλονίκη όπου εκεί μεταφέρεται το πολιτικό ενδιαφέρον εν αναμονή των εξαγγελιών του πρωθυπουργού αύριο Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου που εγκαινιάζεται η 83η ΔΕΘ, αν και ο Αλέξης Τσίπρας έδωσε μία…γεύση σε άρθρο του στο περιοδικό του ΑΠΕ-ΜΠΕ όπου κάνει λόγο “για ιστορική ευκαιρία ” και χαρακτηρίζει τους νέους “κλειδί για το σύγχρονο παραγωγικό μοντέλο”.

Σήμερα στις 17:15 ο Αλέξης Τσίπρας θα συναντηθεί στο Πρωθυπουργικό Γραφείο στη Θεσσαλονίκη, με τον Αμερικανό υπουργό Εμπορίου Γουίλμπουρ Ρος, καθώς φέτος η ΔΕΘ έχει τιμώμενη χώρα τις ΗΠΑ.

Ο Γουίλμπουρ Ρος πριν ακόμη αναλάβει υπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ, είχε ήδη κάνει επενδύσεις στη Eurobank, ενώ ήταν αντιπρόεδρος και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Τράπεζας Κύπρου.

“Η σημερινή συνάντηση του πρωθυπουργού με τον υπουργό Εμπορίου των ΗΠΑ καταδεικνύει τη σημασία που έχουν οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις για την έξοδο από την κρίση και μετά το τέλος των προγραμμάτων δημοσιονομικής προσαρμογής”, υπογραμμίζουν κυβερνητικές πηγές.

Η μεγάλη παρουσία των αμερικανικών επιχειρήσεων και αξιωματούχων του υπουργείου Εμπορίου των ΗΠΑ στη φετινή 83η ΔΕΘ, συνιστά αδιαμφισβήτητο μήνυμα στήριξης της ελληνικής οικονομίας και των προοπτικών της, τονίζουν οι ίδιες κυβερνητικές πηγές.

“Είναι σαφές, λένε χαρακτηριστικά, ότι οι ΗΠΑ δεν έμειναν στο συμβολισμό της τιμώμενης χώρας αλλά την αντιλαμβάνονται ως αφετηρία για την περαιτέρω ενίσχυση της οικονομικής συνεργασίας ανάμεσα στις δύο χώρες”.