hatzidakis2Συνάντηση με εκπροσώπους μεγάλων εταιρειών που έχουν ανακοινώσει πρόσφατα αύξηση ή έναρξη παραγωγικής δραστηριότητας στην Ελλάδα είχαν σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Κωστής Χατζηδάκης και ο υφυπουργός Νότης Μηταράκης, στο πλαίσιο των οδηγιών του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά για τη διευκόλυνση των επενδύσεων στη χώρα.

“Υπάρχουν επιχειρήσεις οι οποίες μέσα στην κρίση επενδύουν και επεκτείνουν τις δραστηριότητές τους. Έντεκα τέτοιες μεγάλες επιχειρήσεις συναντήσαμε σήμερα. Επιχειρήσεις που το τελευταίο διάστημα είτε επεξέτειναν τις δραστηριότητές τους, είτε αποφάσισαν να προβούν σε καινούργιες επενδύσεις. Και αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό διότι δείχνει ότι οι προσπάθειες της κυβέρνησης, του Πρωθυπουργού προσωπικά αλλά και κυρίως οι θυσίες του ελληνικού λαού, μπορούν να πιάσουν τόπο. Είναι ένα μήνυμα αισιοδοξίας αυτό που προκύπτει από τη δραστηριότητα αυτών των εταιρειών και θέλαμε να το υπογραμμίσουμε με τη συνάντηση που οργανώσαμε.”, δήλωσε ο κ. Χατζηδάκης.

Κατά τη συνάντηση ανταλλάχθηκαν απόψεις για το νέο επιχειρηματικό νόμο, ενώ παράλληλα συζητήθηκαν τα προβλήματα που απασχολούν τις επιχειρήσεις. Επίσης, παρουσιάστηκαν οι δράσεις που προωθούνται για τη βελτίωση της εξαγωγικής δραστηριότητας.