Συνάντηση με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γ. Μπουτάρη είχε σήμερα ο υπ. Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Κ. Χατζηδάκη για το θέμα των συγκοινωνιών της Θεσ/νίκης.

Ειδικότερα, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης έθεσε επί τάπητος τα θέματα της μείωσης  των τελών του αεροδρομίου Θεσσαλονίκης, της κατασκευής τραμ στην πόλη με τη μέθοδο ΣΔΙΤ (Σύμπραξη Δημόσιου- Ιδιωτικού Τομέα), της σύνδεσης της Θεσσαλονίκης με υδροπλάνα, καθώς και της ανάπτυξης της παράκτιας συγκοινωνίας.

Σχετικά με το ζήτημα της μείωσης των τελών του αεροδρομίου, ο κ. Χατζηδάκης δήλωσε ότι θα γίνει συνολικά για όλα τα αεροδρόμια μελέτη κόστους/ οφέλους, προκειμένου να ληφθούν υπόψη όλες οι παράμετροι που σχετίζονται με το θέμα (τουρισμός, πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, θέματα ανταγωνισμού, θεσμικό πλαίσιο της ΕΕ κ.ά.)

Επιπλέον, όσον αφορά το τραμ της Θεσσαλονίκης, ο υπουργός τόνισε ότι θα εξεταστεί με βάση τις οικονομικές δυνατότητες και με την προϋπόθεση ότι το έργο θα είναι βιώσιμο.

Την ίδια ώρα, ο υπουργός ανακοίνωσε ότι το υπουργείο ετοιμάζει ήδη το θεσμικό πλαίσιο για την ανάπτυξη της αγοράς των υδροπλάνων.

Τέλος, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης συμφώνησε με την πρωτοβουλία του υπουργείου για τη συγχώνευση HELEXPO- ΔΕΘ και ΟΠΕ.