Το δίκτυο των εξειδικευμένων ιατρών Med-Professionals,διοργανώνει το 1ο του συνέδριο για τον ιατρικό τουρισμό την Κυριακή 8 Μαρτίου 2015,στο ξενοδοχείο Athens Titania Hotel.Η ώρα έναρξης είναι στις 9 και η ώρα λήξης στις 5 το απόγευμα.

Στόχος του συνεδρίου είναι να καταστεί η Ελλάδα ο ποιο ανταγωνιστικός χρυσός προορισμός για ταξιδιώτες υγείας.Η συζήτηση δεν θα εστιάσει στους παράγοντες που ευνοούν την ανάπτυξη του ιατρικού τουρισμού στην χώρας μας αλλά στην προσπάθεια να διορθωθούν τα μειονεκτήματα που εμποδίζουν την ανάπτυξη της προσοδοφόρας αυτής αγοράς.

Στα πλαίσια της ημερίδας θα παρουσιαστεί το νέο έντυπο των Med-Professionals,το δίγλωσσο αφιέρωμα σε εξειδικευμένους Έλληνες ιατρούς,κάτι που παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και που θα διανεμηθεί σε όλους τους εμπλεκόμενους με τον ιατρικό τουρισμό φορείς.

Θεματικές ενότητες που θα αναπτυχθούν:
Εισήγηση του καθηγητή κοινωνικής και προληπτικής ιατρικής,Ιωάννη Τούντα σχετικά με την ανάπτυξη του ιατρικού τουρισμού στην Ελλάδα.
Εξελίξεις για τον ιατρικό τουρισμό από τον Πρόεδρο του ΕΟΤ,Χρήστο Πάλλη
θεσμικό καθεστώς σχετικά με τον ιατρικό τουρισμό
Διεθνής πιστοποίηση
Προγράμματα ΕΣΠΑ/Υγεία

Επίσης,με στόχο την ανάκτηση της εμπιστοσύνης τουριστών υγείας ,των διεθνών ασφαλιστικών εταιρειών και των tour facilitators ,σχετική αναφορά θα γίνει από εκπρόσωπο του Κέντρου Στήριξης Επιχειρηματικότητας του Δήμου Αθηναίων καθώς και καταξιωμένοι Έλληνες επιστήμονες θα παρουσιάσουν καινοτομίες και τεχνικές που θα καθιστούν την Ελλάδα ισάξιο προορισμό διεθνώς.

Στο συνέδριο θα παρευρεθούν εκπρόσωποι άλλων κρατών (πχ Κίνα,Ρωσία) παρέχοντας πληροφορίες και εμπεριστατωμένο υλικό για το εκάστοτε θεσμικό καθεστώς στον τομέα του ιατρικού τουρισμού.

Τέλος,θα παρευρίσκονται με δικά τους desks,Tour operators αλλά και ασφαλιστικές εταιρείες που θα παρέχουν συνεχώς πληροφορίες στους ενδιαφερόμενους.