Το ετήσιο συνέδριο Πληροφορικής και Τουρισμού, ENTER 2012, θα πραγματοποιηθεί από τις 24 εως τις 27 Ιανουαρίου 2012, στο Helsingborg της Σουηδίας.

Το συνέδριο αυτό, που διοργανώνεται από τον IFITT, τον μεγαλύτερο διεθνή οργανισμό για τις τεχνολογίες πληροφοριών στα ταξίδια και τον τουρισμό, αναμένεται να είναι το μεγαλύτερο γεγονός της χρονιάς για τον τομέα της τουριστικής πληροφορικής, προσελκύοντας πάνω από 340 συμμετέχοντες από περισσότερες από 60 χώρες.

Περισσότεροι από 150 παρουσιαστές αναμένεται να παρακολουθήσουν και να συζητήσουν το παρόν και το μέλλον του eTourism. Συνολικά, η εκδήλωση θα περιλαμβάνει 6 κεντρικές ομιλίες, 51 ερευνητικές εργασίες, 59 παρουσιάσεις του κλάδου και παρουσιάσεις 16 διδακτορικών φοιτητών.
 
Μια σειρά από  βραβεία θα χρηματοδοτηθούν από το  IFITT και θα παρουσιαστούν  κατά τη διάρκεια μιας ειδικής συνόδου συμπεριλαμβανομένου του Hannes Werthner Tourism and Technology Life achievement Award, to Thesis Excellence Award, το Outstanding Industry Contribution Award  και για πρώτη φορά, το Journal Paper of the Year Award. Το ENTER 2012 θα αναγνωρίσει  επίσης τις  καλύτερες ερευνητικές εργασίες και διδακτορικές πρότασεις.
 
Η IFITT είναι η μόνη κορυφαία οργάνωση που συγκεντρώνει  την παγκόσμια κοινότητα για να συζητήσουν τις τελευταίες τεχνολογικές εξελίξεις και τις επιπτώσεις του eTourism. Τα μέλη του ελπίζουν μέσα από εκδηλώσεις, όπως το ENTER, να φέρουν σε επαφή τις οργανώσεις, τους ερευνητές και τους επαγγελματίες για να δημιουργήσουν ένα παγκόσμιο δίκτυο γνώσης eTourism.

Κώστας Μπιλιάνης