Σύνταξη: tourismtoday.gr

Οι Βρετανοί ταξιδιώτες στην Γαλλία προειδοποιούνται με επικαιροποιημένη ταξιδιωτική οδηγία, για διαδηλώσεις μεγάλης κλίμακας, στην χώρα.

Η ειδοποίηση από το υπουργείο Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου ήρθε καθώς η αστυνομία συνεχίζει να συγκρούεται με διαδηλωτές στο Παρίσι, μετά από δύο μήνες απεργιών κατά της αύξησης του ορίου συνταξιοδότησης στη Γαλλία από τα 62 στα 64.

Στην επικαιροποιημένη ταξιδιωτική οδηγία υπογραμμίζεται πώς η κινητοποίηση που έχει προγραμματιστεί στις 23 Μαρτίου, μπορεί να ξεκινήσει το προηγούμενο απόγευμα και να διαρκέσει αρκετές ημέρες.

Τονίζοντας ότι ξεκίνησαν διαδηλώσεις στο Παρίσι και αλλού στη χώρα, επισημαίνει ότι η παρουσία της αστυνομίας έχει αυξηθεί.

«Οι διαμαρτυρίες θα μπορούσαν να γίνουν βίαιες ή και να συνεχιστούν. Αυτές ενδέχεται να οδηγήσουν σε διακοπές στα ταξίδια, αναφέρει χαρακτηριστικά η ταξιδιωτική οδηγία.

Τοπικές ή συγκεκριμένες απεργίες ανά τομέα θα μπορούσαν επίσης να συμβούν εκτός αυτών των ημερομηνιών.
Πρέπει να παρακολουθείτε τα Μέσα ενημέρωσης, να ελέγχετε τις πιο πρόσφατες συμβουλές από τις αεροπορικές και σιδηροδρομικές εταιρείες πριν ταξιδέψετε, να αποφεύγετε τις διαδηλώσεις και να ακολουθείτε τις συμβουλές των τοπικών αρχών».

Η συνεχιζόμενη απεργία σε ολόκληρη τη Γαλλία οδήγησε σε ακύρωση και καθυστέρηση πτήσεων, διελεύσεων πορθμείων και σιδηροδρομικών υπηρεσιών όπως το Eurostar.