Στα τέλη Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Φωκίδας κ. Μίχου,η πρώτη συνεδρίαση της διατοµεακής Επιτροπής Τουρισµού της Φωκίδας µε συµµετέχοντες τον Θεµατικό Αντιπεριφερειάρχη Τουρισµού, κ. Ηλία Σανίδα, τον ∆ήµαρχο και Αντιδήµαρχο αρµόδιο για θέµατα τουρισµού του ∆ήµου ∆ελφών, καθώς επίσης και τον ∆ήµαρχο και τον Αντιδήµαρχο του ∆ήµου ∆ωρίδας.

Στην συνάντηση έγινε ενηµέρωση από τον αρµόδιο Αντ/ρχη Τουρισµού για το σχέδιο Τουριστικής Προβολής της Περιφέρειας, το οποίο και εγκρίθηκε από το προηγούµενο Περιφερειακό Συµβούλιο, ενώ έγινε και ανταλλαγή απόψεων για τις τουριστικές ανάγκες της ευρύτερης περιοχής. «Η Φωκίδα διαθέτει ορισµένα από τα σηµαντικότερα πολιτιστικά µνηµεία της Ελλάδας και χρήζει ιδιαίτερης προσέγγισης σε θέµατα που σχετίζονται µε τον τουρισµό», τόνισε χαρακτηριστικά ο Αντιπεριφερειάρχης, κ. Σανίδας, ενώ συνέχισε αναφέροντας ότι «Έχουµε την τύχη να βρίσκονται στην Περιφέρειά µας, οι ∆ελφοί, ο οµφαλός της γης. Πάνω σε αυτό χτίζουµε σταδιακά αλλά µε µεθοδικότητα τον πολιτιστικό και περιηγητικό τουρισµό της Στερεάς Ελλάδας. Είµαστε σε απόλυτη συνεργασία µε την Τοπική αυτοδιοίκηση Α βαθµού και από κοινού προσπαθούµε να ενισχύσουµε την τουριστική κίνηση της περιοχής, επιχειρώντας να δώσουµε επιλογές περισσότερων ηµερών παραµονής σε σηµεία τουριστικού ενδιαφέροντος εντός των ορίων της Στερεάς Ελλάδας».

Η συνεδρίαση πραγµατοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίµα συνεργασίας, ενώ αναµένεται να επαναληφθεί άµεσα για την εξεύρεση και υλοποίηση συγκεκριµένων κοινών δράσεων.