Τα οφέλη του συνεδριακού τουρισμού αποκόμισε το Σαββατοκύριακο που πέρασε ο δήμος Ζηρού φιλοξενώντας τις εργασίες του δικτύου πόλεων με λίμνες.

Οι σύνεδροι, δήμαρχοι και λοιποί αυτοδιοικητικοί ή υπηρεσιακοί παράγοντες από όλη την Ελλάδα γνώρισαν μια άγνωστη σε πολλούς γωνιά της χώρας, ανακάλυψαν μνημεία και φυσικές ομορφιές που ούτε καν είχαν ακούσει, εντυπωσιάστηκαν κι από την υποδομή συγκριτικά με άλλους δήμους της ίδιας κατηγορίας.

Ταυτόχρονα είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν εδώ, επίκαιρα και άλλα σημαντικά θέματα όπως ο νέος εκλογικός νόμος, η σχέση δήμων-ΔΕΗ, όπου υπάρχει υδάτινο στοιχείο που το εκμεταλλεύεται η επιχείρηση, η λειτουργία των ΔΕΥΑ. Ειδικά για τον δήμο Ζηρού το θέμα ΔΕΥΑ αποτελεί ειδικό κεφάλαιο στη λειτουργία του. Είχε ΔΕΥΑ και την κατήργησε χρόνια πριν με τις συνέπειες να τον ακολουθούν ακόμη ενώ εξετάζει τον τρόπο επανασύστασης της επιχείρησης.

Γενικότερα πάντως η λίμνη Ζηρού και η ανάπτυξη του τένις είναι οι δύο πόλοι προσέλκυσης επισκεπτών στη Φιλιππιάδα. Αν συνδυαστούν με περιηγητικές διαδρομές σαν κι αυτή που επέλεξε αυτή τη φορά ο δήμος θα κάνουν ακόμη πιο ελκυστικό τον προορισμό.