Τη συνεργασία τους ανακοίνωσαν το κορυφαίο δίκτυο για την υπεύθυνη φιλοξενία Sustainable Hospitality Alliance και η σύμπραξη Tent Partnership for Refugees (Tent), με στόχο να ενθαρρύνουν την παγκόσμια βιομηχανία φιλοξενίας να στηρίξει την οικονομική ένταξη των προσφύγων.

Οι Sustainable Hospitality Alliance και Tent θα συνεργαστούν προκειμένου να “εκπαιδεύσουν” την παγκόσμια βιομηχανία φιλοξενίας ως προς τις μεθόδους εργασιακής ένταξης των προσφύγων στον κλάδο.

Αυτή η συνεργασία συνδυάζει την τεχνογνωσία και το παγκόσμιο δίκτυο της Sustainable Hospitality Alliance, καθώς αντιπροσωπεύει πάνω από 50.000 ακίνητα και 7 εκατομμύρια δωμάτια, διεθνώς, με τον στόχο της Tent να κινητοποιήσει τον ιδιωτικό τομέα ως προς την ένταξη των προσφύγων στην εργασία.

Αναφέρεται ότι η Tent Partnership for Refugees, στο πλαίσιο του έργου της για τους πρόσφυγες, συνέβαλε στη δημιουργία του Hospitality Unite, ενός κόμβου που προσφέρει θέσεις εργασίας στον κλάδο φιλοξενίας για πρόσφυγες.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Sustainable Hospitality Alliance, κ. Glenn Mandziuk, δήλωσε: Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε τη συνεργασία μας με την Tent.

Ανυπομονούμε να μοιραστούμε τη γνώση και τους πόρους μας με στόχο να ενθαρρύνουμε τη βιομηχανία της φιλοξενίας να κάνει τη διαφορά.

Το διευθυντικό στέλεχος της Tent κα Jen Stobart, δήλωσε “Η πρόσληψη προσφύγων δεν είναι μόνο το σωστό, αλλά και το έξυπνο από επιχειρηματική άποψη.

Σε πολλές χώρες, ο τομέας της φιλοξενίας υποφέρει από ελλείψεις εργατικού δυναμικού, ενώ πολλοί πρόσφυγες επιθυμούν να βρουν δουλειά και να ξαναφτιάξουν τη ζωή τους.

Είμαστε περήφανοι που συνεργαζόμαστε με την Sustainable Hospitality Alliance για να ενθαρρύνουμε περισσότερες εταιρείες να προσλαμβάνουν πρόσφυγες”.