Ο Γενικός Γραμματέας του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (UNWTO) Ζουράμπ Πολολικασβίλι και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Iberia Airlines, Luis Gallego υπέγραψαν συμφωνία συνεργασίας υπέρ του αειφόρου τουρισμού.

Οι δύο οργανισμοί συμμερίζονται μια δέσμευση για την ενίσχυση της περιβαλλοντικής, κοινωνικής και οικονομικής βιωσιμότητας του τουριστικού τομέα, σύμφωνα με τους στόχους της Αειφόρου Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών.

Η συμφωνία αυτή αποτελεί ένα σημείο εκκίνησης βάσει του οποίου η UNWTO και η Iberia θα αναπτύξουν και θα εκτελέσουν συγκεκριμένα έργα.

Στόχος είναι η επίτευξη των στόχων της Ατζέντας για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη του 2030, , για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής.

“Είμαστε πολύ χαρούμενοι που υπογράψουμε αυτή τη συμφωνία με την Iberia, με την οποία εργαζόμαστε εδώ και περισσότερα από 10 χρόνια. μαζί μπορούμε να υλοποιήσουμε έργα για τη βιωσιμότητα του τουρισμού παγκοσμίως “δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του UNWTO.

Η Iberia Airlines στηρίζει την βιωσιμότητα

“Στην Iberia εργαζόμαστε επί σειρά ετών για πρωτοβουλίες που μας καθιστούν όλο και πιο βιώσιμη εταιρεία. Από σήμερα προχωρούμε, δεσμευόμαστε να συνεργαστούμε με τον κύριο παγκόσμιο οργανισμό στον τομέα του τουρισμού, για να ενισχύσουμε από κοινού την αειφορία του τουριστικού τομέα “, δήλωσε Luis Gallego.

Η περιβαλλοντική βιωσιμότητα αποτελεί προτεραιότητα για την Iberia και, για το σκοπό αυτό, εργάζεται σε διάφορες πρωτοβουλίες, για να καταστήσει τις πτήσεις περιβαλλοντικά καθαρότερες.

Οι πρωτοβουλίες αυτές περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων:

  • την ανανέωση του στόλου με αποδοτικότερα αεροσκάφη
  • ηλεκτρικά οχήματα στα αεροδρόμια
  • μείωση της χρήσης πλαστικών και ανακύκλωση αποβλήτων στα αεροπλάνα
  • ψηφιοποίηση των διαδικασιών
  • ανανεώσιμη ενέργεια στις εγκαταστάσεις του.

Η Iberia είναι η πρώτη αεροπορική εταιρεία της Ισπανίας και είναι “κατέχει τα ηνία” στις διαδρομές μεταξύ Ευρώπης και Λατινικής Αμερικής. Προσφέρει περίπου 600 πτήσεις την ημέρα σε πενήντα χώρες της Ευρώπης, της Αμερικής, της Αφρικής, της Μέσης Ανατολής και της Ασίας, με στόλο 145 αεροσκαφών.