ksenodox1906Συνεργασία στον τομέα της επαγγελματικής εκπαίδευσης μεταξύ της Ελλάδας και της Έσσης, ανακοίνωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Ενσωμάτωσης και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του γερμανικού κρατιδίου Γιεργκ-Ούβε Χαν, έπειτα από συνάντηση που είχε με τον υπουργό Εσωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη στo Βισμπάντεν.

Σύμφωνα με τη Ραδιοφωνία της Έσσης, ο κ. Στυλιανίδης δήλωσε από την πλευρά του ότι «ελληνικές επιχειρήσεις από τον ξενοδοχειακό τομέα και το εμπόριο θα συμμετέχουν σε ίδρυμα, μέσω του οποίου 400 νέοι σε ετήσια βάση θα εκπαιδεύονται σε δέκα επαγγέλματα, όπως μάγειρας, ξενοδοχειακό στέλεχος, ζαχαροπλάστης, κρεοπώλης, πωλητής» και προσέθεσε ότι για τον σκοπό αυτόν, θα ιδρυθεί επαγγελματική σχολή.

Όπως αναφέρει ο ραδιοφωνικός σταθμός, ο Γερμανός υφυπουργός Εργασίας και εντεταλμένος της καγκελαρίου Α. Μέρκελ για την ελληνογερμανική συνεργασία Χανς Γιοάχιμ Φούχτελ, ο οποίος βρισκόταν επίσης στην Έσση, χαρακτήρισε την επαγγελματική εκπαίδευση ως κινητήρια δύναμη για οικονομική ανάπτυξη, ανταγωνιστικότητα και σταθερότητα και τόνισε ότι για την Ελλάδα «ο τουρισμός είναι σημαντικός τομέας της οικονομίας που συνεισφέρει σε ετήσια βάση ποσοστό μεγαλύτερο του 18% του ΑΕΠ και 700.000 θέσεις εργασίας». Επισήμανε ωστόσο ότι «υπάρχουν ελλείψεις σε ειδικευμένο προσωπικό» και πρόσθεσε ότι γι’ αυτό τον λόγο η Γερμανία υποστηρίζει την Ελλάδα με παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών και τεχνογνωσία.

kerdos