Η Διεθνής Ένωση Αεροπορικών Μεταφορών (IATA) και ο ειδικός στο εμπόριο αεροπορικών εταιρειών ATPCO συνεργάζονται για την παροχή δεδομένων εκπομπών άνθρακα για πτήσεις.

Συγκεκριμένα, η ATPCO θα ενσωματώσει τα δεδομένα CO2 Connect της IATA μέσω του Routehappy API, δημιουργώντας το Routehappy Rich Content Amenity, το οποίο θα είναι «φιλικό προς τους αγοραστές πτήσεων» για την εμφάνιση εκπομπών CO2.

Τα δεδομένα του Routehappy Amenities επιτρέπουν στους ταξιδιωτικούς πωλητές να εμφανίζουν χαρακτηριστικά όπως η θέση και ο τύπος του καθίσματος, το wifi, τα σημεία παροχής ρεύματος και η ψυχαγωγία κατά τη στιγμή της κράτησης.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ATPCO Alex Zoghlin δήλωσε: «Είναι σαφές ότι υπάρχει αυξανόμενο ενδιαφέρον από επιβάτες, εταιρείες, εταιρείες διαχείρισης ταξιδιών και ταξιδιωτικούς πράκτορες να λαμβάνουν πληροφορίες CO2, ώστε να μπορούν να τις χρησιμοποιούν για να συγκρίνουν πτήσεις και να κάνουν μια πιο βιώσιμη επιλογή.

«Το CO2 Connect της IATA προσφέρει δεδομένα καύσης καυσίμου για συγκεκριμένες αεροπορικές εταιρείες και ανυπομονούμε να τα καταστήσουμε διαθέσιμα στην αυξανόμενη λίστα συνεργατών μας στο Routehappy Rich Content».

Τα τρέχοντα δεδομένα που έχει αντλήσει η IATA καλύπτουν πραγματικά δεδομένα καυσίμων από 74 τύπους αεροσκαφών που αντιπροσωπεύουν περίπου το 98% του ενεργού παγκόσμιου στόλου επιβατών.

Τέλος, λαμβάνει υπόψη δεδομένα κίνησης από 881 εταιρείες εκμετάλλευσης αεροσκαφών, που αντιπροσωπεύουν περίπου το 93% των παγκόσμιων αεροπορικών ταξιδιών, σύμφωνα με τον οργανισμό.