Συνεργασία στους τομείς της οικονομίας, του τουρισμού και του εμπορίου για την προώθηση της κοινής ευημερίας και ανάπτυξης συνυπέγραψαν η Περιφέρεια Κρήτης και η Αυτόνομη Περιφέρεια Guangxi Zhuang της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, που αριθμεί 46,03 εκατομμύρια άτομα.

Το κείμενο Συνεργασίας συνυπογράφηκε στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου από τον Αντιπεριφερειάρχη Κρήτης στον τομέα Ευρωπαϊκών και Διεθνών θεμάτων, Γιώργο Αλεξάκη και τον Κινέζο Αντιπεριφερειάρχη Zhang Xiaoqin.

«Δηλώνουμε την ισχυρή θέληση μας να συνεργαστούμε στενά στους προαναφερόμενους τομείς και περιμένουμε τη δική σας έμπρακτη ανταπόκριση» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αλεξάκης στην Κινεζική αντιπροσωπεία ενώ αναφέρθηκε συγκεκριμένα στο πλαίσιο της συνεργασίας που μπορεί να αναπτυχθεί ανάμεσα στις Περιφέρειες Κρήτης και Κουανγκσί.

Μάλιστα για το τομέα του τουρισμού ο κ. Αλεξάκης είπε ότι το 2016 ήρθαν 100.000 Κινέζοι στην Ελλάδα για διακοπές και αντίστοιχα 35.000 Έλληνες επισκέφθηκαν την Κίνα, ενώ εκτίμησε ότι με την απευθείας αεροπορική γραμμή Πεκίνο – Αθήνα θα υπάρξει ενίσχυση των τουριστικών ανταλλαγών.

Ο Κινέζος Αντιπεριφερειάρχης από την πλευρά του όπως και οι συνεργάτες του εξέφρασαν τη χαρά τους για την παρουσία τους στην Κρήτη και για την υπογραφή του Συμφώνου Συνεργασίας με την Περιφέρεια Κρήτης.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν Κινέζοι αξιωματούχοι, οι Εντεταλμένοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Τουρισμού Μιχάλης Βαμιεδάκης και Αναπτυξιακού Προγραμματισμού Γιώργος Μαρής, στελέχοι της Περιφέρειας, όπως Μάρω Αντωνακάκη-Γενική Διευθύντρια Ανάπτυξης, Νίκος Μωραιτάκης, ο Πρόεδρος Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κρήτης Μιχάλης Βλατάκης και ο Προέδρος του Τμήματος Εξαγωγών του Επιμελητηρίου Ηρακλείου Γιώργος Μανουσάκης.