O Yves Camdeborde αναλαμβάνει ως signature chef το μενού της Business class της Air France για τις πτήσεις μεγάλων αποστάσεων με αναχώρηση από το Παρίσι και σε μια σειρά από προορισμούς στο δίκτυο μεσαίων αποστάσεων της εταιρίας. Η εξαιρετική αυτή συνεργασία αποτελεί μέρος των δράσεων αναβάθμισης των προϊόντων και υπηρεσιών της Air France.

H κουζίνα του Yves Camdeborde εστιάζει στην απλότητα και τις ισορροπημένες γεύσεις, ενώ προσφέρει υφή και ευθυμία στα πιάτα του. Ο σεφ κάνει τα πιάτα του ξεχωριστά χρησιμοποιώντας μια μεγάλη ποικιλία  προϊόντων υψηλής ποιότητας.  

Η ετερόκλητη σειρά των πιάτων του σεφ είναι τυπικά  δείγματα  της νέας τάσης στη γαστρονομία που ο ίδιος εφηύρε, ένα συνδυασμός κουζίνας «Bistrot» και κλασσικής γαστρονομίας, γνωστής ως bistronomy.

Ο σεφ έχει δημιουργήσει έξι νέα πιάτα για τους πελάτες της Air France. Αυτές οι gourmet δημιουργίες θα είναι διαθέσιμες στο μενού των πτήσεων για ένα διάστημα έξι μηνών, με κάθε πιάτο να ανανεώνεται κάθε κάθε 15 ημέρες:

– Μπακαλιάρος και καπνιστός σολομός με μήλο και σέλινο, τριμμένη παρμεζάνα, ηλίανθος και πιπέρι Espelette

– Papillotes σολομού με μανιτάρια και εστραγκόν, λαχανοκεφτέδες,  λεμονόχορτο και χυμό τζίντζερ

– Κοτόπουλο με πίκλες κόκκινου κρεμμυδιού και σταφύλι, σάλτσα και ρύζι ατμού στο φούρνο

– Σιγοψημένο βοδινό φοντάν με ξύδι Banyuls, λαχανοκεφτέδες και κάστανα με ξύσμα πορτοκαλιού

– Confit από μοσχαρίσιο κότσι με λεμόνια, αγκινάρες και πέννες με λευκή σάλτσα

– Κοτόπουλο στιλ tajine με κουρκουμά, σιμιγδάλι ψιλό, κουμκουάτ και φαγόπυρο

Πιάτα διαθέσιμα στις πτήσεις μεσαίων αποστάσεων με αναχώρηση από  το Παρίσι-Charles de Gaulle με προορισμό το Αλγέρι, Αμμάν, Αθήνα, Βουκουρέστι, Καζαμπλάνκα, Ερεβάν, Κωνσταντινούπολη, Κίεβο, Μόσχα, Ραμπάτ, Αγία Πετρούπολη, Σόφια, Στοκχόλμη, Τελ Αβίβ και Τύνιδα.

YVES CAMDEBORDE – ΤΟ ΠΟΡΤΡΑΙΤΟ ΕΝΟΣ ΔΙΑΣΗΜΟΥ ΣΕΦ

Γεννημένος στην Béarn, ο Yves Camdeborde έμαθε την τέχνη του στα μεγαλύτερα και διασημότερα εστιατόρια, όπως το Ritz, το Tour D’Argent και ιδιαίτερα, υπό την ηγεσία του Christian Constant, στο Crillon. Άνοιξε το πρώτο του εστιατόριο το 1992, το La Regalade στο 14ο διαμέρισμα του Παρισιού. Για περισσότερα από 10 χρόνια, πρόσφερε παραδοσιακή και νέα τοπική κουζίνα.

Στη συνέχεια έγινε ιδιοκτήτης ενός όμορφου ξενοδοχείου 4 αστέρων, του Le Relais Saint Germain και του εστιατορίου του Le Comptoir, στην καρδιά του Saint-Germain-des-Prés. Εκεί προσφέρει «Bistrot Brasserie» κουζίνα, η οποία προωθεί τα φρέσκα προϊόντα της αγοράς με νόστιμα πιάτα που αναβιώνουν την παράδοση της εκλεπτυσμένης γαλλικής γκουρμέ κουζίνας.

Έγινε ιδιαίτερα γνωστός έπειτα από την έκδοση πολλών βιβλίων μαγειρικής, ενώ πρόσφατα ο  Yves Camdeborde ήταν μέλος της κριτικής επιτροπής του διάσημου τηλεοπτικού προγράμματος «Master Chef» στη Γαλλία.

Η AIR FRANCE ΚΑΙ Η ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ

Καινοτομία και έκπληξη είναι οι δύο λέξεις που χαρακτηρίζουν την φιλοδοξία της Air France να προσφέρει μια γαλλική γαστρονομική εμπειρία. Τη φιλοδοξία να καινοτομεί συνεχώς, να καλύπτει τις προσδοκίες των απαιτητικών πελατών στην προσπάθειά τους να ανακαλύψουν νέες γεύσεις.

Για την Air France, το στοιχείο της έκπληξης αντανακλάται στη συνεργασία της με πολλούς ταλαντούχους και ικανούς σεφ, σαν μια ακόμη έκφραση της πεμπτουσίας της γαλλικής υψηλής κουζίνας με πιάτα ποιότητας.

Έχοντας ως στόχο να προσφέρει μια επιλογή από εκλεπτυσμένες γεύσεις κατά τη διάρκεια των πτήσεων καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, η Servair, η θυγατρική εταιρία catering της Air France προσφέρει  την εμπειρία και την τεχνογνωσία της για να ικανοποιήσει τους πελάτες της εταιρίας. Οι σεφ της Servair προσαρμόζουν τις συνταγές των βραβευμένων σεφ εντός των πλαισίων του αεροπορικού catering, διατηρώντας παράλληλα την ουσία των πρωτότυπων συνταγών. Μεταφέρουν επίσης στα πληρώματα την τεχνογνωσία και την εμπειρία τους με στόχο να αναδείξουν την αξία των πιάτων που προσφέρονται.