Η Eurowings και η ισπανική αεροπορική εταιρεία Volotea υπέγραψαν Μνημόνιο Συνεργασίας (MoU).

Η συνεργασία πρόκειται να καλύψει περισσότερα από 140 ευρωπαϊκά δρομολόγια που εκτελούνται και από τις δύο αεροπορικές εταιρείες χωρίς επικάλυψη, συμπεριλαμβανομένων περισσότερων από 100 δρομολογίων που εκτελούνται από τη Eurowings και περίπου 40 από τη Volotea.

Οι συνδέσεις περιλαμβάνουν επίσης σχέδια για οκτώ νέα δρομολόγια που πραγματοποιεί η Volotea, συνδέοντας τα γερμανικά αεροδρόμια όπως το Βερολίνο, το Ντίσελντορφ, το Αμβούργο και η Στουτγάρδη απευθείας με γαλλικές και ιταλικές πόλεις.

Ως αποτέλεσμα, η Μπορντό, η Λυών, η Νάντη, η Φλωρεντία και η Βερόνα θα προσεγγιστούν επίσης με απευθείας πτήσεις στο μέλλον. Με αυτό, οι δύο αεροπορικές εταιρείες διευρύνουν σημαντικά το πανευρωπαϊκό χαρτοφυλάκιό τους για πελάτες.

Η Volotea είναι μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες αεροπορικές εταιρείες στην Ευρώπη: ιδρύθηκε το 2011, η εταιρεία με έδρα τη Βαρκελώνη πετά πλέον σε περισσότερους από 100 προορισμούς σε 16 χώρες. Με τη συνεργασία πωλήσεων, η Volotea προσφέρει επίσης προγραμματισμένες πτήσεις στη Γερμανία για πρώτη φορά.

Παράλληλα, η Eurowings σκοπεύει να ανοίξει τα κανάλια διανομής της στη Volotea με επίκεντρο τους μικρότερους και μεσαίους προορισμούς στη Γαλλία και την Ιταλία.

Με τη σχεδιαζόμενη συμφωνία αμοιβαίας διανομής, τόσο οι επιβάτες της Eurowings όσο και οι πελάτες της Volotea θα επωφεληθούν από την προβολή περισσότερων από 140 συνδέσεων στους ιστότοπους και των δύο αεροπορικών εταιρειών.

Με αυτόν τον τρόπο, η Eurowings και η Volotea θα βελτιώσουν την προσφορά στους επιβάτες τους, παρέχοντας πρόσβαση σε ένα σημαντικά ευρύτερο φάσμα ταξιδιωτικών επιλογών σε όλη την Ευρώπη.

Νέες συνδέσεις

Στο πλαίσιο των προγραμματισμένων συνδέσεων, η Volotea θα ανοίξει οκτώ νέα δρομολόγια προς/από τη Γερμανία, συνδέοντας απευθείας το Βερολίνο, το Ντίσελντορφ, το Αμβούργο και τη Στουτγάρδη με τις βάσεις της στο Μπορντό, τη Λυών, τη Νάντη (όλα στη Γαλλία), τη Φλωρεντία και τη Βερόνα (και τα δύο στην Ιταλια). Αυτά τα νέα δρομολόγια θα εκτελούνται δύο φορές την εβδομάδα και θα έχουν χωρητικότητα περίπου 60.000 θέσεων.

Νέα δρομολόγια από 26 Μαΐου 2023:

Βερολίνο-Βερόνα
Ντίσελντορφ-Μπορντό
Στουτγκάρδη-Μπορντό

Νέα δρομολόγια από 10 και 12 Οκτωβρίου 2023:

Βερολίνο-Λυών
Αμβούργο-Μπορντό
Αμβούργο-Φλωρεντία
Αμβούργο-Λυών
Στουτγάρδη-Νάντη

Η Volotea ανακοίνωσε ότι τα εισιτήρια στα νεοσύστατα δρομολόγια θα κυκλοφορήσουν σήμερα στην ιστοσελίδα της Volotea www.volotea.com. Μόλις η Volotea και η Eurowings καταλήξουν σε δεσμευτική συμφωνία για τη συνεργασία πωλήσεων, τα εισιτήρια θα πωλούνται επίσης στον ιστότοπο της Eurowings www.eurowings.com και σε όλα τα συνηθισμένα κανάλια διανομής. Αυτό προορίζεται για τα τέλη Απριλίου.