lewforeio Ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνίων ανακοίνωσε επίσημα τη συνεργασία του με την εταιρεία Google με σκοπό την υλοποίηση της διαδικτυακής εφαρμογής εύρεσης βέλτιστης διαδρομής με χρήση δημοσίων μέσων μεταφοράς ή αλλιώς για τους χρήστες της τεχνολογίας Google Transit.

Συγκεκριμένα , η Αθήνα με τον ΟΑΣΑ γίνεται μέλος ενός διεθνούς δικτύου 471 πόλεων που είναι ήδη ενταγμένες στο συγκεκριμένο πρόγραμμα .

Στόχος του προγράμματος είναι η διευκόλυνση του επιβατικού κοινού στον προγραμματισμο των καθημερινών του μετακινήσεων με την βοήθεια των αστικών μέσων . Ο χρήστης μπορεί να επιλέγει την ιδανικότερη διαδρομή γι αυτόν, έχοντας πάντα εικόνα χρονικής διάρκειας μετακίνησης με το κάθε Μέσο, απόστασης και διάρκειας περπατήματος προς κάποια στάση ή σταθμό καθώς και εικόνα συνολικού χρόνου μετακίνησης προς τον επιλεγμένο προορισμό. Μπορεί ακόμα να επιλέξει στάσεις λεωφορείων, τρόλεϊ, μετρό, τραμ, προαστιακού και να ενημερωθεί για τα διερχόμενα οχήματα – συρμούς. Όσοι την χρησιμοποίησαν ήδη έκαναν λόγο για μια αξιόπιστη και γρήγορη εφαρμογή με δυνατότητα διαρκούς αναβάθμισης.Σημαντικό στοιχείο αποτελεί ότι το Google Transit δεν δημιούργησε κανένα επιπρόσθετο κόστος στον ΟΑΣΑ καθώς αναπτύχθηκε εντελώς δωρεάν με τη συνεργασία των τμημάτων Πληροφορικής και Δρομολόγησης του ΟΑΣΑ και τους μηχανικούς της Google.