Η Qantas και η Airbnb ένωσαν τις δυνάμεις τους  δίνοντας στους τακτικούς επιβάτες της αεροπορικής εταιρείας την ευκαιρία να χρησιμοποιούν τα μίλια τους για να κάνουν κράτηση στα ενοικιαζόμενα καταλύματα της γνωστής ιστοσελίδας.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας, οι 11,4 εκατ. συχνοί επιβάτες της Qantas θα μπορούν να κερδίσουν μίλια όταν κάνουν κράτηση στην Airbnb για τη διαμονή τους μέσα από το qantas.com. Συγκεκριμένα, θα κερδίζουν έναν πόντο από την Qantas για κάθε δολάριο που ξοδεύουν για την κράτησή τους σε οποιαδήποτε από τα 2,5 εκατ. καταχωρημένα καταλύματα της Airbnb σε όλο τον κόσμο.

Προς αυτή την κατεύθυνση και για να γιορτάσει την έναρξη της μεταξύ τους συνεργασίας, η Qantas έχει προσθέσει το λογότυπο της Airbnb σε ένα από τα αεροσκάφη της.

Η Qantas έχει πολλές παρόμοιες συνεργασίες με εταιρείες ξενοδοχείων. Ωστόσο, αυτή είναι η πρώτη φορά που η Airbnb προέβη σε μια τέτοια συνεργασία.

«Ο τρόπος με τον οποίο οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο σχεδιάζουν τις διακοπές τους, κάνουν κρατήσεις και βιώνουν τα ταξίδια τους, αλλάζει ραγδαία με την ψηφιακή επανάσταση», εξήγησε ο διευθύνων σύμβουλος της Qantas, κ. Alan Joyce. «Γνωρίζουμε καλά ότι πολλοί από τους πελάτες μας είναι εξίσου πιθανό να κάνουν κράτηση μέσω Airbnb όπως και με τα ξενοδοχεία και θέλαμε να τους το αναγνωρίσουμε και να τους επιβραβεύσουμε για αυτό», εξήγησε χαρακτηριστικά.