Η SkyTeam ανακοίνωσε μια νέα συνεργασία με την ιταλική σιδηροδρομική εταιρεία Trenitalia, μόλις δύο εβδομάδες μετά τη συμφωνία μιας παρόμοιας διατροπικής συμφωνίας με την Eurostar.

Ειδικότερα, η αεροπορική συμμαχία έχει υπογράψει μνημόνιο κατανόησης με την Trenitalia για να προσφέρει στους επιβάτες της πρόσβαση σε προορισμούς σε όλη την Ιταλία με τις σιδηροδρομικές υπηρεσίες υψηλής ταχύτητας Frecciarossa. Η συμφωνία ανακοινώθηκε στο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Αεροπορίας στο Άμστερνταμ χθες.

Αποτελεί μέρος των προσπαθειών της Sky Team να ενθαρρύνει τα διατροπικά ταξίδια συνδυάζοντας αεροπορικά και σιδηροδρομικά δρομολόγια σε μία μόνο κράτηση.

Μόλις δημιουργηθεί η νέα συνεργασία, οι συχνοί επιβάτες της SkyTeam θα μπορούν να κερδίζουν και να ξοδεύουν μίλια όταν ταξιδεύουν σε επιλέξιμα σιδηροδρομικά ταξίδια Frecciarossa. Παράλληλα, τα μέλη του προγράμματος επιβράβευσης CartaFRECCI της Trenitalia μπορούν να «κερδίζουν και να κάνουν χρήση» πόντων σε επιλέξιμες πτήσεις σε αεροπορικές εταιρείες μέλη της SkyTeam.

Επί του παρόντος, 14 αεροπορικές εταιρείες μέλη της SkyTeam πετούν προς την Ιταλία από αγορές της Ευρώπης, της Αμερικής, της Μέσης Ανατολής, της Αφρικής, της Ασίας και της Κίνας.