Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ταξιδιών και Τουρισμού ( WTTC ) και το Παγκόσμιο Συμβούλιο Αειφόρου Τουρισμού ( GSTC ) ανακοίνωσαν μια σημαντική νέα συνεργασία, που ευθυγραμμίζεται με τη δημιουργία ενός δομημένου πλαισίου για τη βιωσιμότητα των ξενοδοχείων, που οδηγεί στην πιστοποίηση GSTC.

Η συνεργασία υποστηρίζει τις υπάρχουσες Βασικές αρχές αειφορίας ξενοδοχείου WTTC, ενώ παράλληλα ανοίγει το δρόμο για μια σταδιακή πρόοδο προς την Πιστοποίηση Αειφορίας Ξενοδοχείου GSTC .

Σε μια εποχή όπου η βιωσιμότητα είναι πρωταρχικής σημασίας, η WTTC και η GSTC ενώνουν τις δυνάμεις τους για να στείλουν ένα ισχυρό μήνυμα στην αγορά σχετικά με τη συνοχή και τη συνεργασία στον τομέα Ταξιδίων και Τουρισμού.

Το πλαίσιο τριών σταδίων για τη βιωσιμότητα των ξενοδοχείων θα περιλαμβάνει πλέον την ενσωμάτωση μιας ενδιάμεσης φάσης επαλήθευσης μεταξύ της επαλήθευσης Βασικών Βασικών Επιχειρήσεων Ξενοδοχείου WTTC και της Πιστοποίησης Αειφορίας Ξενοδοχείου GSTC, που έχει σχεδιαστεί για να υποστηρίζει τα ξενοδοχεία στην πορεία τους προς την πλήρη βιωσιμότητα.

Η Julia Simpson , Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος του WTTC, δήλωσε:

«Η συνεργασία με έναν αξιόλογο οργανισμό όπως η GSTC ενισχύει την αφοσίωσή μας να οδηγούμε τη βιομηχανία προς ένα πιο βιώσιμο μέλλον. Είναι επιτακτική ανάγκη να συνεργαστούμε με βασικούς παγκόσμιους παίκτες όπως η GSTC για να προωθήσουμε την αλλαγή, να ορίσουμε σημεία αναφοράς και να εμπνεύσουμε άλλους να ακολουθήσουν.

«Με μέλη που εκτείνονται σε όλο τον κόσμο, το αυστηρό πρόγραμμα διαπίστευσης της GSTC όχι μόνο εξυψώνει την πρωτοβουλία μας, αλλά διασφαλίζει επίσης ότι ο τομέας της φιλοξενίας παγκοσμίως κινείται προς ένα ενιαίο όραμα βιωσιμότητας».

Ο Randy Durban d, Διευθύνων Σύμβουλος της GSTC, πρόσθεσε:

«Το WTTC Hotel Sustainability Basics είναι ένα προσεγμένο επίπεδο εισόδου για ξενοδοχεία οποιουδήποτε μεγέθους και τύπου για να ξεκινήσουν το ταξίδι τους προς βιώσιμες πρακτικές. Η πιστοποίηση της GSTC από διαπιστευμένους από την GSTC φορείς πιστοποίησης αναγνωρίζεται ευρέως ως το χρυσό πρότυπο στην πιστοποίηση βιώσιμων ξενοδοχείων, με τα υψηλότερα επίπεδα διασφάλισης που υπάρχουν.

«Η σημερινή ανακοίνωση του συνδυασμένου μονοπατιού παρέχει σαφήνεια για την αρχή και τη συνεχή βελτίωση. Τα στάδια πρέπει να είναι ακριβώς αυτά, τα στάδια και όχι τα επίπεδα για να φτάσετε και να παραμείνετε στη θέση τους.”

Οι Βασικές αρχές βιωσιμότητας του WTTC Hotel είναι ήδη προσβάσιμες στη βιομηχανία και το δεύτερο και ενδιάμεσο πρόγραμμα επαλήθευσης WTTC που πρόκειται να κυκλοφορήσει σύντομα, έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει το 2024.

Αυτό θα αποτελέσει το κρίσιμο σκαλοπάτι μεταξύ των βασικών αρχών της WTTC Hotel Sustainability και της αυστηρής πιστοποίησης της GSTC, διασφαλίζοντας μια σταδιακή αλλά ολοκληρωμένη πρόοδο προς τη βιωσιμότητα.

Το WTTC Hotel Sustainability Basics πληροί 9 κριτήρια Πιστοποίησης GSTC. Το ενδιάμεσο βήμα επαλήθευσης θα πληροί 28 κριτήρια της Πιστοποίησης GSTC. Όταν ένας χώρος πληροί και τα 42 κριτήρια, θα λάβει Πιστοποίηση GSTC.