H παγκόσμια αγορά τουρισμού ευεξίας αναμένεται να φτάσει τα 2,1 τρις. δολάρια ΗΠΑ έως το 2030, καταγράφοντας ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης 12,42% από το 2023 έως το 2030. Αυτό αποκαλύπτει νέα έρευνα από την ResearchAndMarkets.com.

Η βελτίωση της ευαισθητοποίησης των ασθενών σχετικά με την υγεία και την προσωπική φροντίδα θα είναι ένας από τους κύριους μοχλούς για την αγορά.

Οι διαφημιστικές εκστρατείες που διοργανώνονται από διάφορες κυβερνήσεις ενθαρρύνουν επίσης τον τουρισμό ευεξίας σε ολόκληρο τον κόσμο.

Οι υπηρεσίες ευεξίας βοηθούν τους πελάτες να βρουν λύσεις για τη βελτίωση ή τη διατήρηση της προσωπικής τους υγείας και ευεξίας. Ο αυξανόμενος αριθμός ατόμων που ευαισθητοποιούνται για την υγεία συμβάλλει στην αυξανόμενη ζήτηση για δραστηριότητες ευεξίας σε δημοφιλείς ταξιδιωτικούς προορισμούς.

Τα τελευταία χρόνια, η αυξανόμενη ζήτηση για θεραπείες ευεξίας έχει οδηγήσει σε αύξηση του αριθμού των ιαματικών λουτρών, των μεταλλικών πηγών και των καταφύγια ευεξίας.

Σύμφωνα με το Παγκόσμιο Ινστιτούτο Ευεξίας, ο αριθμός των εγκαταστάσεων σπα παγκοσμίως αυξήθηκε κατά 7,3%.

Επιπλέον, ο αριθμός των εγκαταστάσεων ιαματικών/μεταλλικών πηγών αυξήθηκε κατά 352 από το 2017 έως το 2020.

Χώρες όπως το Μεξικό, η Κόστα Ρίκα και το Μπαλί χτίζουν την υποδομή, τη φήμη και το μάρκετινγκ τους για να παρέχουν μια επιμελημένη εμπειρία για εργασία και ταξίδια.