Σύνταξη: tourismtoday.gr

Εγκλωβισμένοι παραμένουν από το περασμένο Σάββατο αρκετοί επιβάτες στο αεροδρόμιο σε Μόναχο, λόγω κακοκαιρίας.
Το χάος στις πτήσεις συνεχίζεται και σήμερα στο δεύτερο πιο πολυσύχναστο κόμβο της Γερμανίας. Το αεροδρόμιο του Μονάχου έκλεισε το Σάββατο λόγω της έντονης χιονόπτωσης.

Ένας διάδρομος άνοιξε ξανά χθες και ένας δεύτερος σήμερα το πρωί, οπότε η κατάσταση βελτιώνεται σιγά σιγά. Αλλά περισσότερο από το ένα τέταρτο των σημερινών πτήσεων έχουν ακυρωθεί.
Από τις 840 πτήσεις που ήταν προγραμματισμένες σήμερα, οι 230 ακυρώθηκαν.

Ανάμεσα στους αποκλεισμένους ταξιδιώτες είναι και αρκετοί Έλληνες, είτε ομογενείς που επιστρέφουν στην Ελλάδα, είτε τουρίστες που βρέθηκαν εκεί για αναψυχή ή για επαγγελματικούς λόγους.

Το αεροδρόμιο συνιστά στους επιβάτες, να παραμείνουν σπίτι τους εάν δεν έχουν επιβεβαιώσει ότι θα πραγματοποιηθεί το δρομολόγιο τους. Ο αερολιμένας εξηγεί πώς δεν γνωρίζει πόσο καιρό θα διαρκέσει η διακοπή.

Η Lufthansa, μια από τις κύριες αεροπορικές εταιρείες που χρησιμοποιεί το αεροδρόμιο, εξήγησε ότι «θα πρέπει να ακυρώσουν περαιτέρω πτήσεις» λόγω «παγωμένου εξοπλισμού αεροδρομίου».
Συνιστά στους επιβάτες να «ελέγξουν την κατάσταση της πτήσης τους στο Lufthansa.com ή στην εφαρμογή Lufthansa πριν ταξιδέψουν για το αεροδρόμιο.