apergia-metroΣε νέα 24ωρη απεργία στο Μετρό προχωρά την Τρίτη το Επιχειρησιακό Σωματείο Σ.Ε.Λ.Μ.Α. Όπως αναφέρει στη σχετική του ανακοίνωση, αποφασισε νέα απεργία σε ένδειξη συμπαράστασης «στους δύο συναδέλφους, όπου εν’ ώρα βάρδιας επιφυλακής, παρουσίασαν οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου, από τις απειλές του Υπουργού Μεταφορών».

Την ίδια ώρα, χειρόφρενο τραβούν επίσης οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία και στα τρόλεϊ από τις 11 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα, λόγω της στάσης εργασίας που αποφάσισαν. Οι συρμοί του ηλεκτρικού σιδηρόδρομου και του τραμ θα παραμείνουν επίσης ακινητοποιημένοι από τις 12 το μεσημέρι έως τις 4 το απόγευμα.

Στο μεταξύ, σε “ντέρμπυ” έχει εξελιχθεί η αντιπαράθεση μεταξύ της κυβέρνησης και των απεργών στο μετρό, μετά από δήλωση του υπουργού Ανάπτυξης χθες ότι οι απεργοί πληρώνονται κανονικά. Παράλληλα, το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών έκανε δεκτή την προσφυγή της ΣΤΑΣΥ Α.Ε. κατά της απεργίας των εργαζομένων στις σταθερές συγκοινωνίες. Οι εργαζόμενοι από την πλευρά τους υποστηρίζουν ότι τα αιτήματά τους είναι καθ’ όλα νόμιμα, ενώ είναι έτοιμοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους.