Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται οι τουριστικές επενδύσεις σε περιοχές σε όλη την Ελλάδα με έμφαση στον κλάδο φιλοξενίας.

Ξενοδοχειακά projects βρίσκονται σε εξέλιξη κυρίως στα νησιά αλλά και την υπόλοιπη χώρα, τα οποία προβλέπουν ανακαινίσεις, αναβαθμίσεις, υπαγωγές σε πρότυπες περιβαλλοντικές δεσμεύσεις και ανεγέρσεις αξίας εκατοντάδων εκατ. ευρώ.

  • Ειδικότερα η ΠΥΤ Βορείου Αιγαίου ενέκρινε την υπαγωγή σε Πρότυπες Περιβαλλοντικές Δεσμεύσεις (ΠΠΔ) το υπό ανέγερση κύριο ξενοδοχειακό κατάλυμα πέντε αστέρων με διακριτικό τίτλο «SAMOS VERDE», συνολικής δυναμικότητας εκατό εβδομήντα τεσσάρων (174) κλινών, εκμεταλλεύσεως SAMOS VERDE A.E. εντός σχεδίου πόλεως στη θέση Μαλαγάρι Δ.Κ. Σαμίων, Δήμου Ανατολικής Σάμου.
  • Επιπλέον η πολεοδομία του δήμου Πάρου προχώρησε στην προέγκριση οικοδομικής άδειας για τη ριζική ανακαίνιση ξενοδοχείου-εκσυγχρονισμός-αναβάθμιση σε κατηγορία 5*. Το ακίνητο βρίσκεται στην οικισμό Λευκών, ενώ φοράς του έργου είναι σύμφωνα με την άδεια η εταιρία BEN SHAHAR PROPERTIES ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ.
  • Την ίδια στιγμή οικοδομική άδεια για ανακαίνιση και αναβάθμιση υφιστάμενου ξενοδοχείου τριών αστέρων σε πέντε αστέρων (προσθήκη σοφιτών, πισινών και μηχανοστασίων τους, ανακατανομή Η.Χ. και εργασίες εσωτερικών διαρρυθμίσεων), ενέκρινε η υπηρεσία δόμησης του δήμου Ρεθύμνης. Το κατάλυμα βρίσκεται εντός του οικισμού Αδελιανού Κάμπου και φορέας του έργου είναι η εταιρία GASPAR MARE ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Α.Ε
  • Οικοδομική άδεια ενέκρινε και η πολεοδομία του δήμου Σιθωνίας για ανέγερση ξενοδοχείου 3 αστέρων, εντός οικισμού, με στέγη, κολυμβητική δεξαμενή, βόθρο και περίφραξη, στον οικισμό Καλαμίτσι. Η μονάδα ανήκει στην εταιρία ΠΟΝΤΙΚΑΣ-ΜΠΟΥΤΖΟΥΡΟΓΛΟΥΑΒΡΑΜΙΔΗΣ Ι.Κ.Ε
  • Η πολεοδομία του δήμου Σιθωνίας ενέκρινε, επίσης, οικοδομική άδεια για ξενοδοχείο (δύο διώροφα κτίρια με σοφίτες και υπόγειο) στον οικισμό Όρμο Παναγιάς, με φορέα του έργου τον OSIPOV IGOR NIKOLAY.
  • Τέλος η υπηρεσία δόμησης του δήμου Ηρακλείου προχώρησε σε προέγκριση οικοδομικής άδειας για την αλλαγή χρήσης υφιστάμενου κτιρίου γραφείων-καταστημάτων σε ξενοδοχείο υγείας και ευεξίας 4* και προσθήκη κατέκταση νέου ξενοδοχείου υγείας και ευεξίας 4* (διώροφο με υπόγειο και κολυμβητικές δεξαμενές ενεργειακής κατηγορίας Α+ 93 κλινών. Το ξενοδοχείο βρίσκεται στην περιοχή Γιοφυράκια και ανήκει κατά 99% στην εταιρία ΤΑΧΥΔΟΜΗ Α.Ε και κατά 1% στον Λεδάκη Εμμανουήλ.