Οι ταξιδιώτες έχουν προειδοποιηθεί για σοβαρή αναστάτωση λόγω των απεργιών στο γαλλικό σιδηροδρομικό δίκτυο.

Οι υπηρεσίες της SNCF στοχοποιούνται από απεργίες από τους διαχειριστές τρένων σε δράση που ξεκίνησαν χθες (Πέμπτη) και πρόκειται να λειτουργήσουν μέχρι το πρωί της Δευτέρας.

Η Eurostar αναγκάστηκε να ακυρώσει τα τρένα καθ’ όλη τη διάρκεια της περιόδου, συμπεριλαμβανομένων των αναχωρήσεων μεταξύ Λονδίνου, Άμστερνταμ, Παρισιού και Βρυξελλών.

«Λόγω απεργίας του διαχειριστή τρένων στη Γαλλία, θα εκτελούμε ένα αναθεωρημένο χρονοδιάγραμμα στα δρομολόγιά μας από/προς το Λονδίνο μεταξύ Παρασκευής 16 και Κυριακής 18 Φεβρουαρίου», δήλωσε ο χειριστής επιβατικών τρένων της σήραγγας της Μάγχης.

Το Υπουργείο Εξωτερικών προειδοποίησε ότι η βιομηχανική δράση θα «διαταράξει σοβαρά τις εθνικές και περιφερειακές σιδηροδρομικές υπηρεσίες, με πολλά δρομολόγια να ακυρώνονται».

Και πρόσθεσε: «Ελέγξτε τις συμβουλές του χειριστή σας πριν ταξιδέψετε».

Η Jet2 τόνισε : «Εάν ταξιδεύετε τις επηρεαζόμενες ημερομηνίες, αφήστε επιπλέον χρόνο για το ταξίδι σας προς το αεροδρόμιο, καθώς εκτελούμε όλες τις πτήσεις μας όπως έχει προγραμματιστεί.

«Παρακαλούμε να φτάσετε στο αεροδρόμιο τουλάχιστον δύο ώρες πριν την ώρα της αναχώρησής σας. Το check-in κλείνει 40 λεπτά πριν από την ώρα αναχώρησης της πτήσης.

“Εάν έχετε μεταφορά Jet2holidays, αυτό δεν θα επηρεαστεί από αυτήν τη βιομηχανική ενέργεια.”