Σύνταξη: tourismtoday.gr

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί το Υπουργείο Τουρισμού πως με την αδράνεια του κρατάει «αιχμάλωτους» τους τελειόφοιτους σπουδαστές της σχολής ξεναγών Αθήνας.

Όπως αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ «οι τελειόφοιτοι σπουδαστές του Β΄έτους της σχολής ξεναγών Αθήνας υψώνουν φωνή αγωνίας.

Το Υπουργείο Τουρισμού αδυνατεί να επιλύσει τα προβλήματα που έχουν ανακύψει στη φοίτηση ως προς την υποχρεωτική τήρηση συγκεκριμένου πρακτικού πλαισίου ωρών διδασκαλίας που προβλέπεται από τον κανονισμό λειτουργίας της σχολής για το έτος αυτό».

Το θέμα φέρνουν στην Βουλή 35 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με πρωτοβουλία της τομεάρχη Τουρισμού και βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης Κατερίνας Νοτοπούλου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει ότι «οι σπουδαστές καταγγέλλουν πως η φοίτηση των τελειόφοιτων του Β ́ έτους της Σχολής Ξεναγών της Αθήνας, ξεκίνησε με σημαντική καθυστέρηση, τον Δεκέμβρη του 2020.
Μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί λιγότερο από το 1/3 των προβλεπόμενων πρακτικών εκπαιδευτικών ωρών στην έδρα της σχολής (Αθήνα). Και καμία ώρα πρακτικής εκπαίδευσης στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Επειδή παρατηρείται από πλευράς Υπουργείου Τουρισμού μια συστηματική υποβάθμιση της λειτουργίας των τουριστικών σχολών αρμοδιότητάς του

Ερωτάται ο κ. Υπουργός Τουρισμού:

  • Προτίθεστε να επιληφθείτε του θέματος; Προτίθεστε να δώσετε λύση με ΑΜΕΣΗ υλοποίηση και σαφές χρονοδιάγραμμα του πρακτικού σκέλους της εκπαίδευσής τους, ώστε να μπορέσουν οι τελειόφοιτοι σπουδαστές να αποφοιτήσουν το συντομότερο δυνατό χωρίς εκπτώσεις στην παρεχόμενη εκπαίδευσή τους;
  • Προτίθεστε να εγγυηθείτε την αναβάθμιση και το μέλλον των δημοσίων τουριστικών σχολών αρμοδιότητας Υπουργείου Τουρισμού;»