Σύνταξη: tourismtoday.gr

Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ταξιδιών και Τουρισμού (WTTC) καλεί όλες τις κυβερνήσεις να συμφωνήσουν επειγόντως έναν στόχο μείωσης των εκπομπών για την παγκόσμια αεροπορία.

Συμμετέχοντας στη Συνέλευση του Διεθνούς Οργανισμού Πολιτικής Αεροπορίας (ICAO), ζητά από τα κράτη μέλη να υποστηρίξουν το «σχέδιο αντιστάθμισης και μείωσης άνθρακα για τη διεθνή αεροπορία (CORSIA)» και να συμφωνήσουν στον προτεινόμενο στόχο μείωσης των εκπομπών που ονομάζεται «μακροπρόθεσμος φιλόδοξος στόχος» (LTAG).

Ενώ ο τομέας Ταξιδιών και Τουρισμού αναγνωρίζει τις προκλήσεις που συνεπάγεται η μετάβαση στη βιώσιμη αεροπορία, το WTTC πιστεύει ότι η CORSIA και η LTAG, ευθυγραμμισμένες με το καθαρό μηδέν έως το 2050 και τη Συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα, θα είναι ένα κρίσιμο επόμενο βήμα για την προστασία του πλανήτη και τη διατήρηση της παγκόσμιας συνδεσιμότητας.

«Οι κυβερνήσεις έχουν μια ιστορική ευκαιρία να υπογράψουν μια παγκόσμια συμφωνία για ένα καθαρό μηδενικό μέλλον για την αεροπορία, δήλωσε η Julia Simpson, Πρόεδρος & Διευθύνουσα Σύμβουλος του WTTC.

Η αεροπορική βιομηχανία είναι πλήρως αφοσιωμένη στη μείωση των εκπομπών της. Χρειαζόμαστε το ίδιο επίπεδο φιλοδοξίας από τις κυβερνήσεις.

Προτρέπουμε όλα τα κράτη μέλη του ICAO να εγκρίνουν τον καθαρό μηδενικό στόχο των αερομεταφορών και να υποστηρίξουν μια βιώσιμη ταξιδιωτική βιομηχανία».

Για να υποστηρίξει τις κυβερνήσεις και τον κλάδο να επιτύχουν ένα πιο πράσινο μέλλον, το WTTC κυκλοφόρησε τον «Οδικό χάρτη για τα ταξίδια και τον τουρισμό Net Zero», έναν φιλόδοξο οδηγό για τον κλάδο στη μάχη κατά της κλιματικής αλλαγής.

Ο οδικός χάρτης καθορίζει τις μειώσεις των εκπομπών για κάθε κλάδο στον τομέα των ταξιδιών και του τουρισμού, συμπεριλαμβανομένων των ξενοδοχείων, των αεροπορικών εταιρειών, των αεροδρομίων, των γραμμών κρουαζιέρας και των tour operators, παρέχοντας έναν σαφή οδικό χάρτη για τον τρόπο εξάλειψης του άνθρακα από τον τομέα.

Το WTTC προτρέπει στα 193 κράτη μέλη του ICAO να υιοθετήσουν τον οδικό χάρτη WTTC Net Zero στα σχέδια μείωσης των εκπομπών της διεθνούς αεροπορίας.