panagiwtopoulosΠροσκλητήριο εθνικού διαλόγου για τον πολιτισμό απηύθυνε ο Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος προς όλες τις πτέρυγες της Βουλής κατά τη διάρκεια συζήτησης του νομοσχεδίου της πνευματικής ιδιοκτησίας και των συγγενικών δικαιωμάτων στην ολομέλεια της εθνικής αντιπροσωπείας.

Μάλιστα ο υπουργός ανακοίνωσε τη σύσταση επιτροπής διαλόγου που θα αντιμετωπίσει όλα τα προβλήματα στο χώρο της πνευματικής ιδιοκτησίας, των υποχρεώσεων των χρηστών και των δικαιωμάτων των καλλιτεχνών.

Στην επιτροπή, που θα τελεί υπό το συντονισμό του Οργανισμού Πνευματικής Ιδιοκτησίας, ο κ. Παναγιωτόπουλος πρότεινε να συμμετάσχουν εκπρόσωποι των εξής φορέων: ΑΕΠΙ, «Αθηνά», «Αυτοδιαχείριση», GEA (εκπρόσωποι των φορέων Grammo, «Ερατώ», «Απόλλων»), «Διόνυσος», Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος, Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος, Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδος, Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, Πανελλήνια Ένωση Ιδιοκτητών Ραδιοφωνικών Σταθμών, Ένωση Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας, Ένωση Περιφερειακών Καναλιών Ελλάδος.