Σύνταξη: tourismtoday.gr

Θύελλα αντιδράσεων στον εμπορικό κόσμο έχει προκαλέσει η απόφαση να μην ανοίξει το λιανεμπόριο την Δευτέρα 5 Απριλίου σε Θεσσαλονίκη, Αχαΐα και Κοζάνη.
Οι έμποροι στις παραπάνω περιοχές ζητούν αναίρεση της αιφνιδιαστικής αναστολής λειτουργίας του λιανεμπορίου.

Νομικά σκέφτονται να κινηθούν οι έμποροι σε Θεσσαλονίκη

Το απόγευμα αποφασίζουν οι έμποροι της Θεσσαλονίκης για τις επόμενες κινήσεις τους στο μπλόκο για άνοιγμα του λιανεμπορίου στην πόλη.
Σύμφωνα με πληροφορίες δεν αποκλείεται ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης (ΕΣΘ) να κινηθεί και νομικά.

Να αναιρέσει την απόφαση για αναστολή λειτουργίας του λιανεμπορίου από τη Δευτέρα 5/4 στη Θεσσαλονίκη, καλεί την κυβέρνηση ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου της πόλης (ΕΕΘ) Μιχάλης Ζορπίδης.

“Καλούμε την κυβέρνηση, την ύστατη στιγμή, να αναιρέσει την απόφαση για μη άνοιγμα του λιανεμπορίου, τονίζει ο πρόεδρος του ΕΕΘ με σημερινή του ανακοίνωση.

Να δώσει την ελπίδα στους χιλιάδες επαγγελματίες της Θεσσαλονίκης και μαζί και την ασφαλή διέξοδο στους Θεσσαλονικείς να κινηθούν σε ασφαλές υγειονομικό περιβάλλον τηρώντας τα μέτρα, που ήδη έχουν εφαρμόσει οι επαγγελματίες”.

Ανταρσία στην Πάτρα

Οι καταστηματάρχες σκοπεύουν να τραβήξουν το δικό τους δρόμο στην Πάτρα.
Όπως δήλωσε στο thebest.gr ο πρόεδρος του Εμπορικού & Εισαγωγικού Συλλόγου Κώστας Ζαφειρόπουλος θα ανοίξουν τα καταστήματα τους με τα μέτρα που ισχύουν για όλη την υπόλοιπη Ελλάδα.

ΕΣΕΕ: “Ακατανόητο το «μπρος – πίσω» σε Θεσσαλονίκη, Κοζάνη, Αχαΐα”

“Ακατανόητο το «μπρος – πίσω» σε Θεσσαλονίκη, Κοζάνη, Αχαΐα” χαρακτηρίζει η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ) το φρένο στο άνοιγμα του λαινεμπορίου. Επισημαίνοντας παράλληλα πώς ο εμπορικός κόσμος απαιτεί σεβασμό.

Η ΕΣΕΕ καλεί την κυβέρνηση να επανεξετάσει τα δεδομένα για τις παραπάνω περιοχές. Προκρίνοντας λύσεις που περιλαμβάνουν το άνοιγμα των καταστημάτων στις 5 Απριλίου.

“Η ανάσχεση της πανδημίας απαιτεί συλλογική προσπάθεια και ομοψυχία”, τονίζει μεταξύ άλλων η ΕΣΕΕ σε ανακοίνωση της.

Η ΕΣΣΕ επισημαίνει πώς “οι έμποροι στη Θεσσαλονίκη, την Κοζάνη και την Αχαΐα δικαιούνται και απαιτούν μεγαλύτερο σεβασμό από όλους. Δεν έχει εξηγηθεί επαρκώς από την κυβέρνηση και τους ειδικούς επιστήμονες γιατί, ενώ προετοιμάζονταν πυρετωδώς για να ανοίξουν τη Δευτέρα 5 Απριλίου, στο «παρά ένα» μαθαίνουν ότι θα παραμείνουν τελικά κλειστοί.

Δεν χρειάζονται μόνο οι καταναλωτές βαλβίδες αποσυμπίεσης. Μεγάλη ανάγκη τις έχει και ο εμπορικός κόσμος, που ταυτόχρονα όμως αγωνίζεται για να αποφύγει τα λουκέτα και τις απολύσεις.

Καλούμε την κυβέρνηση να επανεξετάσει τα δεδομένα για την Θεσσαλονίκη, την Κοζάνη και την Αχαΐα. Με αυστηρή τήρηση περιοριστικών μέτρων στη λειτουργία τους”.

Εκτάκτως αύριο σε Θεσσαλονίκη, Πάτρα και Κοζάνη τρεις υπουργοί

Με εντολή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη μεταβαίνουν εκτάκτως αύριο Κυριακή 4 Απριλίου τρεις υπουργοί, στη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα και στην Κοζάνη.

Σύμφωνα με τον μέχρι στιγμής σχεδιασμό του Μεγάρου Μαξίμου, σε:

  • Πάτρα θα μεταβεί ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας.
  • Θεσσαλονίκη ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης και ακόμη ένας στην Κοζάνη.