Σύνταξη: tourismtoday.gr

Τα σχέδια για χαλάρωση των περισσότερων περιορισμών Covid στην Βρετανία από τις 19 Ιουλίου βρίσκονται σε καλό δρόμο, επιβεβαίωσε η κυβέρνηση.

Ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον δήλωσε πριν από λίγο ότι η χαλάρωση θα προχωρήσει όπως είχε προγραμματιστεί.

Τόνισε ότι «δεν υπάρχει προφανής ημερομηνία» για τον τερματισμό όλων των περιορισμών. Καθώς θα αυξηθούν οι εισαγωγές στο νοσοκομείο και οι θάνατοι από κορωνοϊό.

«Έχουμε φτάσει σε ένα στάδιο της πανδημίας που δεν υπάρχει εύκολη απάντηση και καμία προφανής ημερομηνία για ξεκλείδωμα», είπε χαρακτηριστικά.

Νωρίτερα ο υπουργός Υγείας Σατζίντ Χαβίντ, είπε ότι η κυβέρνηση θα δημοσιεύσει ένα σχέδιο που θα περιγράφει μια «ασφαλή και σταδιακή προσέγγιση» για την άρση των περιορισμών.
Αυτό, περιλαμβάνει την ενθάρρυνση της χρήσης διαβατηρίων εμβολίων σε χώρους υψηλού κινδύνου.

Μια ανασκόπηση θα πραγματοποιηθεί επίσης τον Σεπτέμβριο σχετικά με τις προετοιμασίες για το φθινόπωρο και το χειμώνα.

Η είδηση ​​ότι θα προχωρήσει η χαλάρωση των περιορισμών θα ενθαρρύνει περαιτέρω τους εκπροσώπους του ταξιδιωτικού κλάδου που χαιρέτισαν την ανακοίνωση της περασμένης εβδομάδας ότι οι απαιτήσεις καραντίνας για πλήρως εμβολιασμένους ταξιδιώτες από πορτοκαλί προορισμούς θα αφαιρεθούν την ίδια ημερομηνία.

Ο Σατζίντ Χαβίντ είπε ότι η καθυστέρηση στην ελάφρυνση των περιορισμών από την αρχική ημερομηνία στόχου της 21ης ​​Ιουνίου είναι η κατασκευή ενός υψηλότερου «τοίχου εμβολίων» για να αντέξει ένα καλοκαιρινό κύμα.